Slovenija > Črna kronika
15841 ogledov

Znan je vzrok prometne nesreče, v kateri so ugasnila tri življenja

Nesreča pri Šikolah Jure Banfi, mariborinfo.com
Na odseku ceste, kjer so včeraj umrle tri osebe, se je letos že zgodila smrtna nesreča.

Včeraj smo poročali, da se je na glavni cesti med Slovensko Bistrico in Ptujem, v Šikolah pred odcepom za Rače zgodila huda prometna nesreča, v kateri so življenje izgubile tri osebe.

"43-letna voznica osebnega avtomobila je vozila iz smeri Pragerskega proti Ptuju," navajajo na  spletni strani Policije. "Ko je pripeljala izven naselja Šikole, je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljala na nasprotno smerno vozišče, kjer je čelno trčila v pravilno vozeči osebni avtomobil. V trčenju je zaradi hudih poškodb umrla navedena voznica in dva potnika v drugem osebnem avtomobilu, 82-letni moški in 62-letna ženska."

Na isti cesti že letos že smrtne žrtve

Novinarji Mariborinfo.com cesto, kjer se je zgodila včerajšnja prometna nesreča, opisujejo kot cesto "smrti" in se sprašujejo, kdaj bo dočakala pričakovano rekonstrukcijo. Cesta je namreč letos že terjala smrtne žrtve, in sicer 4. aprila, ko sta na njej trčila voznik tovornjaka s tujimi registrskimi tablicami in voznik osebnega avtomobila z mariborskimi registrskimi tablicami. Slednji se je tako hudo poškodoval, a je na kraju neseče umrl. Po podatkih policije se je do sredine maja na tem odseku zgodilo 14 nesreč, lani štiri. 

Prometna nesreča med Slovensko Bistrico in Ptujem | Avtor: Jure Banfi, mariborinfo.com Jure Banfi, mariborinfo.com

Pristojni na občini Kidričevo so za Mariborinfo že ob aprilski tragični prometni nesreči dejali, da intenzivno sodelujejo z republiško direkcijo za infrastrukturo, pri čemer naj bi jim uspelo stopiti korak naprej v smeri večje varnosti. A na rekonstrukcijo ceste, s katero bi vsa križišča opremili s semaforji oziroma jih spremenili v krožišča, domačini in vozniki še čakajo.

Trije mrtvi, dva poškodovana

V včerajšnji prometni nesreči sta ugasnili življenji voznice prvega vozila in dveh sopotnikov na zadnjih sedežih drugega vozila. voznik in sopotnik v drugem vozilu sta bila poškodovana in prepeljana v splošno ptujsko bolnišnico. Po zadnjih podatkih sta utrpela lažje poškodbe. Voznica prvega avtomobila je bila doma iz Ptuja, potnika v drugem vozilu pa iz Ajdovščine.

Na kraju so bili gasilci, reševalci, policisti ter dežurna preiskovalna sodnica in dežurni državni tožilec iz ODT na Ptuju. Cesta je bila zaradi nesreče več ur zaprta. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • mymind 14:42 08.avgust 2018.

    Res je že, da je potrebno prilagoditi hitrost razmeram na cesti, samo v Sloveniji imamo tako katastrofalno stanje cest, da nikoli ne veš, kaj je par metrov naprej. A naj potem na odsekih kjer je dovoljeno vozi 90 kmh vozimo ...prikaži več 50??? Nobene logike. Pa tudi revizijo prometnih znakov po naši deželici bi bilo potrebno narediti. Ni vse v zmanjšanju hitrosti!

  • miho 14:24 08.avgust 2018.

    Takoj ukiniti obveščanje o radarskih kontrolah in narediti, da bodo lahko radarji snemali skriti za kakšnim grmom brez prisotnosti policije. Bo takoj več reda in manj prehitre vožnje na cestah. Ni treba dodatnih radarjev, samo naj se spremeni predpis. V ...prikaži več Švici je obveščanje o radarjih kaznivo dejanje.

  • Žurnalček 13:39 08.avgust 2018.

    Me pelje prijateljica na izlet . Dobr , da sem prišel nazaj živ. Ko povem njeni prijateljici , da ji je pod nujno treba vzeti izpit , mi ona pove , da jemje neke antidepresive , ki jo očitno zako ...prikaži več omamljajo , da vse dela z 2 sekundno zamudo ! Po AC levo in desmo kot pijanec, bremzanje pred semafori nalet na tistega pred nami in posledično tudi tistega za nami. En je za nami bremzal , gume so cvilile , ona pa meni poglej bedaka , a jaz z glavo do šajbe !