Šport
10961 ogledov

Smrt legendarnega športnika

namizni tenis Žurnal24 main
Umrl je po kratki, a zahrbtni bolezni.

V noči s sobote na nedeljo je zastalo srce legendarnemu hrvaškemu namiznoteniškemu igralcu Dragutinu Šurbku. Nekdanji jugoslovanski reprezentant, ki bi avgusta praznoval 72. rojstni dan, je v svoji karieri na svetovnih in evropskih prvenstvih osvojil kar 36 kolajn.

Bil je evropski prvak med posamezniki in z Antonom Stipančićem oziroma Zoranom Kaliničem dvakrat svetovni prvak med dvojicami. Pri 46. letih je leta 1992 igral še na olimpijskih igrah v Barceloni.

"Novica nas je šokirala. Bil je velik prijatelj Slovenije, še pred časom smo se družili z njim na tradicionalnem srečanju ljubljanskih in zagrebških igralcev," je bil nad novico šokiran generalni sekretar Namiznoteniške zveze Slovenije in nekdanji igralec Dane Šarlah, ki s Šurbkom sicer nikoli ni igral, saj je nekoliko premlad, kot pravi, pa je bil Zagrebčan idol vsem igralcem iz nekdanje skupne države.

"Bil je neverjeten. Navduševal je z borbenostjo in nepopustljivost. Imel je odlično delo nog, njegovo glavno orožje pa je bil forehand spin," je še dejal Šarlah.

Sveča Eden in edini Šport Umrla slovenska nogometna legenda atletika stadion steza Legenda Šport Umrla je ena največjih vseh časov

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • 03a22797237ce84cc413aa3240ab4331bd637aab 19:02 15.julij 2018.

    Škoda da te ni fotr na gnoj stresu!

  • Lovebites 16:38 15.julij 2018.

    Dobro jutro,a nismo samostojna drzava,kaksno vezo ima on z nami????Zakaj ne napisete,kdo je danes unrl v Mozambiku.Isto sr.... ,drugo pakovanje.A vas nostalgija muci?

Sorodne novice