Šport > Nogomet
19010 ogledov

Umrla slovenska nogometna legenda

Sveča EPA
Nogometni svet žaluje.

V 75. letu starosti je v Srbobranu umrl slovenski nogometaš Josip Pirmajer, nekdanji jugoslovanski reprezentant in dolgoletni član beograjskega Partizana.

Pirmajer se je rodil leta 1944 v Trbovljah. Nogometni kariero je začel in končal pri FK Novi Sad (1960-1963, 1975-1977), vmes pa je bila član Partizana (1964-1968), Vojvodine (1968-1972) in francoskega Olympiqua iz Nîmesa (1972-1975).

Nekdanji krilni nogometaš je bil član zlate generacije Partizana ("Partizanove bebe"), ki je leta 1966 v finalu pokala prvakov morala priznati premoč nogometašem madridskega Reala (1:2).

Pirmajer je prvi Slovenec, ki je igral v finalu najmočnejšega klubskega tekmovanja v Evropi oziroma predhodniku današnje lige prvakov. V tisti zgodovinski sezoni je odigral vseh devet tekem in prispeval en zadetek.

Pokojni nogometaš je bil znan kot zelo miren in korekten igralec, saj v svoji karieri ni bil nikoli izključen, prav tako pa ni podatka, da bi kadarkoli sploh prejel rumeni karton!

Odigral je skoraj 500 profesionalnih tekem in nikoli ni bil resneje poškodovan. Po koncu profesionalne kariere, v kateri je s Partizanom osvojil naslov jugoslovanskega prvaka, je ostal v Srbiji, kjer se je preizkusil v trenerskih vodah. Treniral je pri RFK Novi Sad, FK Jedinstvo Novi Bečej, FK Vojvodina, FK Elan Srbobran, FK Beograd, FK Sileks, FK Big Bul Bačinci in FK Bečej.

Po poročanju srbskih medijev je Pirmajer umrl po dolgotrajni bolezni.

Komentarjev 2