Svet
38700 ogledov

Ganljiv zapis Dragane, ki ji je umrla triletna hčerka

Angel me je zapustil prezgodaj, toda borila se bom, da ga nikoli ne pozabimo in da se nikoli več nikomur ne zgodi to, kar se je meni, je zapisala mama umrle triletnice.

Število potrjenih primerov ošpic v zadnjih tednih raste tudi v Sloveniji. Nazadnje so včeraj iz mariborskega UKC sporočili, da obravnavajo tri nove okužbe.

V Srbiji je število obolelih doseglo že več tisoč, ena od mam, ki je pred dobrim mesecem zaradi ošpic izgubila triletno hčerko je na Facebooku objavila ganljiv zapis, v katerem je opisala svojo tragično izkušnjo.

"To je moja Nađa, rojena je bila 8. maja 2015. Ko je bila stara eno leto, so se pri njej začeli kazati simptomi avtoimunega poliglandularnega sindroma tipa 1. Izgubila je vse lase, imela je avtoimuni hepatitis, diagnosticirali so ji tudi nekatere druge bolezni. Zaradi vseh teh bolezni je nismo smeli cepiti proti ošpicam in ostalim nalezljivim boleznim, upali smo, da jo bo pred morebitno boleznijo obvarovala kolektivna imuniteta ljudi," je zapisala Dragana Petrović, mama umrle Nađe.

Deklico so na začetku januarja letos sprejeli na intenzivni oddelek bolnišnice, a so jo naslednji dan, premestili v drug oddelek. V oskrbo so namreč sprejeli devetmesečnega dojenčka in v sobi je zmanjkalo prostora.

"Naslednji dan smo izvedeli, da je bil deček, s katerim smo bili v stiku, okužen z ošpicami. V tem trenutku se mi je porušil svet. Vedela sem, da jih bo zelo verjetno dobila tudi hči, čeprav sem globoko v sebi upala, da se to ne bo zgodilo. Nekaj dni za tem je Nađa dobila vročino," nadaljuje Petrovićeva.

Padla v komo, iz katere se ni več zbudila

Še istega dne je deklica padla v komo, iz katere se ni več prebudila. Ni več jedla, pila, na nič ni reagirala. Iz dneva v dan je bilo njeno stanje slabše.

"Komaj je dihala, krvavela iz ust in nosa, postala je modrikasta. Konec januarja so jo zaradi poslabšanja stanja premestili na intenzivni oddelek. Ker je srce opešalo, so jo morali oživljati. Zdravnikom je uspelo, njen boj za življenje je nato trajal še skoraj tri mesece," je na Facebooku še zapisala Nađina mama.

Stanje se ji je ves čas slabšalo, aprila so ji zdravniki z reanimacijo življenje rešili še enkrat. "Naslednjega dne, 4. aprila, je Nađa ob 18:30 kljub trudu zdravnikov, dobila angelska krila," ganljivo zapiše Petrovićeva.

"Svojo izkušnjo sem objavila, da bi starše, ki imajo pomisleke glede cepljenja svojih otrok, ozavestila. Vsak otrok ima pravico biti zaščiten pred nalezljivimi boleznimi. Nađa je dala svoje življenje, da bi pokazala, kako lahko otroške bolezni nekomu ogrozijo življenje. Moj angel me je zapustil prezgodaj, toda borila se bom, da ga nikoli ne pozabimo in da se nikoli več nikomur ne zgodi to, kar se je meni," zapis sklene Petrovičeva.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 16
  • Rudman 14:11 15.junij 2018.

    Zal so jo zdravniki prepricali, da so za smrt krivi ljudje ki se ne cepijo in ne zdravniki, kateri so s prvim cepljenjem povzrocili zaplete. Clovek ko je zalosten, bo verjel vse, samo da je nekdo kriv in ker je ...prikaži več bila v bolnisnici, so jo zal zdravniski sarlatani prepricali.

  • pikijakob 20:45 14.junij 2018.

    kakšno farbanje in pumpanje folka. a ste sploh cajtngi še normalni?

  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 18:15 14.junij 2018.

    Poznam zgodbo detajlno. Punčka jim je dobila avtoimuno bolezen zaradi cepiva, ki vsebuje aluminij. Mama je bila celo nekaj časa v skupini, kjer so poročali o stranskih učinkih, ki ji jih otroci dobijo po cepljenju. Zato punčke tudi niso naprej ...prikaži več cepli, ker je že pri prvih cepivih utrpela zdravstvene zaplete. No, zdaj pa taka njena hipokrizija!! Bolezen je ves čas v luftu, ni treba da maš koga bolnega zraven da zboliš. Če bi ona mogla koga obtožit, je to farmacijo, ker so dali tako cepivo na trg, k