Šport > Nogomet
7982 ogledov

Tako bi izgledala postava Jugoslavije na SP 2018

Yugoslavia
Jugoslavija je svoj čas imela pomembno mesto na nogometnem zemljevidu. Danes država ne obstaja več, toda na njenem prostoru se še vedno igra odličen nogomet.

Jugoslavija je v svoji zgodovini sodelovala na osmih Svetovnih prvenstvih ter doživela največji uspeh leta 1930, ko je osvojila tretje mesto. Izkazala se je tudi leta 1962, ko je osvojila končno četrto mesto. Na svojem zadnjem Svetovnem prvenstvu  leta 1990 pa je bila izločena v četrfinalu.

Glede na to, katerih sedem sedanjih držav je sestavljalo tedanjo Jugoslavijo, bi bilo njeno reprezentanco zelo zanimivo gledati na letošnjem Svetovnem prvenstvu, saj bi zagotovo veljala ze enega izmed glavnih favoritov prvenstva.

Pri FOX Sports so se poigrali s to mislijo ter sestavili prvo enajsterico igralcev, ki prihajajo iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Črne Gore, Bosne in Hercegovine, Kosova ter Makedonije.

 

Vratar: Jan Oblak (Slovenija)

jan oblak | Avtor: Epa Epa

Eden izmed najboljših golmanov na svetu in velika zvezda Atletica Madrida Jan Oblak bi bil nesporna številka ena Jugoslavije. Pri zgolj 25-ih letih ima višino, inteligenco ter pozicioniranje, katero mu zavidajo najboljši vratarji na svetu. Obenem pa ima zaradi svoje mladosti še dosti prostora za napredek.

Menjave: Danije Subašić (Hrvaška), Asmir Begović (Bosna in Hercegovina)

 

Obramba: Šime Vrsaljko (Hrvaška), Dejan Lovren (Hrvaška), Stefan Savić (Črn Gora), Branislav Ivanović (Srbija)

Dejan Lovren | Avtor: EPA EPA

Ko pomislimo na obrambne igralce Jugoslavije, nam pride na misel veliko imen. Toda našteti štirje morda nekoliko izstopajo. Šime Vrsaljko in Stefan Savič sta zvezdi Atletica Madrida, zmagovalca Lige Evropa, Dejan Lovren je steber obrambe finalista Lige prvakov Liverpoola, Branislav Ivanović, ki si je svoje ime ustvaril pri londonskem Chelseaju, pa trenutno blesti v ruski ligi pri Zenitu.

Menjave: Matija Nastašić (Srbija), Aleksander Kolarov (Srbija), Sead Kolašinac (Bosna in Hercegovina)

 

Sredina: Ivan Rakitić (Hrvaška), Luka Modrić (Hrvaška), Nemanja Matić (Srbija), Miralem Pjanić (Bosna in Hercegovina)

Luka Modrić Hrvaška Turčija Euro 2016 | Avtor: EPA EPA

Močno jugoslovansko sredino tvorijo zvezde evropskega nogometa. Ivan Rakitić je eden izmed ključnih igralcev v izjemni vezni liniji katalonske Barcelone, medtem ko je nezamenljiv član njihovega večnega rivala Real Madrida njegov rojak Luka Modrić. Nemanja Matić je svojo kvaliteto dokazal v Angliji, kjer je zastopal kar dva vrhunska kluba, Chelsea in Manchester United, medtem ko Miralem Pjanić svoje lovorike nabira v Italiji pri Juventusu. Le kdo bi si upal staviti proti reprezentanci, kjer bi vezno linijo sestavljali ti štirje igralci?

Menjave: Mateo Kovačić (Hrvaška), Marcelo Brozović (Hrvaška), Sergej Milinković-Savić (Srbija)

 

Napad: Edin Džeko (Bosna in Hercegovina), Ivan Perišić (Hrvaška)

Edin Džeko | Avtor: Epa Epa

Dva fantastična napadalca v postavi, kjer bi Perišić, izjemni "playmaker" Intra iz Milana, igral izza Džeka, "killerja" iz Rome, lepo zaokrožita prvo enajsterico Jugoslavije.

Menjave: Mario Mandžukić (Hrvaška), Stevan Jovetić (Črna Gora), Dušan Tadić (Srbija).

Komentarjev 10
  • Zdravko Lajh 00:07 13.junij 2018.

    Bravo McClain, zanimiva bi bila tudi ekipa Ilirskih provinc

  • joc37 11:42 11.junij 2018.

    Najbrž bi bla velesila v: Nogometu, Košarki, Rokometu, Vaterpolu, Odbojki, Tenisu, mogoče zimski športi. Ma dobr, da nimamo ne časa, ne denarja za takšne neumnosti. Važn, da imamo skoraj nemški standard

  • McClain 10:18 11.junij 2018.

    napište še kako bi zgledala če bi bila še Avstroogrska