Šport > Zimski športi
19043 ogledov

18-letno šampionko našli mrtvo v gozdu

ellie soutter Facebook
Veseli dogodek se je sprevrgel v nepojmljivo tragedijo.

Iz Velike Britanije prihaja tragična vest o smrti deskarke na snegu Ellie Soutter. Ena najobetavnejših športnic na Otoku je v gozdu v bližini doma v mestu Lets Gets na jugovzhodu Francije storila samomor, je za tamkajšnje medije potrdila njena družina.

Novico o smrti je najprej oznanila britanska smučarska zveza, ki je razkrila le, da je Ellie umrla nenadne smrti, nato pa se je izkazalo, da si je 18-letnica vzela življenje. Njeno truplo so našli s pomočjo reševalnih psov za iskanje pogrešanih oseb. Poslovilnega pisma ni napisala.

Oče jo je nazadnje videl v sredo ob 8. uri zjutraj, ko je vstopil v njeno sobo z namenom, da bi ji voščil za rojstni dan, a je dekle spalo. Kasneje ji je poslal SMS sporočilo, na katerega pa ni dobil odgovora. Ker se do 18. ure zvečer ni oglasila, je poklical policijo. 

Družina je zelo pretresena, saj najstnica ni kazala nobenih znakov depresije, za nameček pa je imela zelo jasno razdelane življenjske in športne ambicije. Med njenimi največjimi željami je bil nastop na zimskih olimpijskih igrah leta 2022 v Pekingu.

Hugh Robertson, predsednik britanskega olimpijskega komiteja, je "Bessie", kot so pokojnico klicali prijatelji, opisal kot "zelo priljubljeno in prijetno članico ekipe."

Soutterjeva, ki je odraščala v Surreyju, preden se je z očetom preselila v Francijo, je lani poskrbela za edino britansko medaljo na olimpijskem festivalu evropske mladine v Turčiji.

Njen stric Jeremy Soutter je v pogovoru z britanskimi mediji špekuliral, da je 18-letnica podlegla (pre)visokim pričakovanjem. "Želela je blesteti v vsaki stvari. Veliko je pričakovala od sebe. Živela je pod stalnim pritiskom. Potovanja so bila zelo naporna. Trdo je trenirala in vse skupaj je terjalo svoj davek," je dejal.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice