Šport > Moto športi
9039 ogledov

Alonso Micku Schumacherju: Prvo se nauči hoditi, nato ...

fernando alonso Epa
Micku Schumacherju ni lahko hoditi po stopinjah očeta Michaela.

"Vesel sem, da sem sin najboljšega dirkača vseh časov. Občudujem ga. A včasih je težko slediti njegovim korakom. To, da sem njegov sin, ima dobre in slabe strani," je o sojem slavnem priimku spregovoril Mick Schumacher.

Ta je hitro dobil podporo pri dvakratnem svetovnem prvaku Špancu Fernandu Alonsu. "Glede na to, kakšno težo nosi njegovo ime, se mora najprej naučiti hoditi, šele nato pa bo lahko tekel," meni zdaj že nekdanji voznik formule 1. Sedemintridesetletni Asturijec je še dodal: "Vem, da je težko, a ni druge rešitve. Michael Schumacher je dirkal pri 43 letih. Če se počutiš dovolj močnega, ti ni treba gledati na to, koliko si star. Gre le za to, ali so drugi boljši od tebe. To pa je vseeno pri 25 ali 48 letih."

mick schumacher Zdaj tudi uradno Šport Ferrari ima spet svojega Schumacherja

Sin sedemkratnega svetovnega prvaka v najelitnejšem avtomobilskem športu je v minuli sezoni osvojil naslov v formuli 3. Zdaj že ima potrebno superlicenco za formulo 1, vendar bo mladi Nemec svoje sposobnosti to leto preizkušal v formuli 2. Če se bo izkazal v konkurenci številnih mladeničev s celega sveta, bi lahko kaj kmalu tudi on pristal med največjo elito. Devetnajstletnik je zdaj član Ferrarije vozniške akademije, prav v bolidih poskočnega konjička pa je največ uspehov doživel tudi njegov oče Michael.

Mick Schumacher | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 2
  • spela40 15:31 05.februar 2019.

    Asturija je pač del Španije, od koder očitno prihaja Alonso.

  • Avatar vec
    vec 13:30 05.februar 2019.

    Asturijec ?? wat di fuq ?

Sorodne novice