Šport > Moto športi
937 ogledov

Schumacherjev sin le še korak od Formule 1

Mick Schumacher
Sin nekdanjega svetovnega prvaka v Formuli 1 Michaela Schumacherja, Mick Schumacher, ki je nedavno osvojil naslov prvaka v Formuli 3, bo v prihodnji sezoni dirkal v razredu višje, v Formuli 2, so sporočili iz njegovega moštva Prema.

Mick Schumacher bo tako še stopničko bližje potencialnemu prehodu v elitno dirkaško tekmovanje Formula 1, v katerem je njegov oče Michael Schumacher s sedmimi naslovi svetovnega prvaka rekorder tega tekmovanja.

mick schumacher Misija Šport V formulo 1 vrniti ime Schumacher

"To je logičen korak na moji športni poti, ker si želim še izboljšati svoje tehnične izkušnje in dirkaške sposobnosti," je dejal 19-letnik. Šef moštva Prema Rene Rosin je mlajšega Schumacherja opisal kot zelo nadarjenega in predanega dirkača.

Mick Schumacher Obletnica Šport Tako bo mladi Schumacher počastil očeta

Schumacher za Premo dirka od leta 2016, začel je v Formuli 4. Letos je osvojil Formulo 3 z osmimi zmagami, 14 uvrstitvami na stopničke in sedmimi najboljšimi startnimi položaji.

Mick Schumacher Po očetovih stopinjah Šport Mlajši Schumacher do prve velike lovorike
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice