Šport
55 ogledov

Schumijev sin po očetovih stopinjah

Ob koncih tedna je priporočljivo najem dirkalnika v naprej rezervirati. Žurnal24 main
Sin nekdanjega dirkača formule 1 Nemca Michaela Schumacherja Mick je na svetovnem prvenstvu v kartingu v francoskem Aunay-les-Boisu v kategoriji od 13 do 15 let osvojil drugo mesto.

Petnajstletni Mick Schumacher je zaostal zgolj za Britancem Enaamom Ahmedom, na startni listi pa ni bil zapisan z očetovim priimkom, ampak je tekmoval s psevdonimom Mick Junior.

"Seveda sem zelo ponosen na ta pomemben rezultat. Ampak mislim, da je moj cilj jasen - želim postati svetovni prvak. To je zgolj začetek moje kariere," je povedal sin Michaela Schumacherja.

Vrhunska oskrba za Schumija na domu

Družino Schumacher je lani sicer pretresla nesreča nekdanjega svetovnega prvaka, ki si je decembra na smučanju v Franciji hudo poškodoval glavo. Schumacher je več mesecev ležal v komi, pred nekaj tedni pa so ga izpustili iz bolnišnice in rehabilitacijo nadaljuje v domači oskrbi.

Po poročanju tujih medijev za enega najboljših dirkačev formule 1 vseh časov skrbi 15 oseb. Negovanje in vsa potrebna oprema pa naj bi družino stala približno 126.000 evrov na teden.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.