Šport
48 ogledov

Schumacher bi bil ponosen nanj

mick schumacher Profimedias
Mick Schumacher, sin najuspešnejšega dirkača vseh časov, se je znova zavihtel na najvišjo stopničko.

Mick Schumacher, sin nekdanjega sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli 1 Michaela Schumacherja, je po uspešnem začetku sezone v italijanski formuli 4 dobil tudi prvo dirko v domovini. Konec tedna je dobil eno od dirk tega tekmovanja v Oscherslebnu.

V tej sezoni  je 17-letni Mick prestopil k italijanski ekipi Prema Powerteam in na uvodnik dirki v Misanu dobil prvo in drugo preizkušnjo v tej konkurenci. Zdaj je bil prvič uspešen tudi na domačem terenu.

Mlajši Schumacher je dobil tretjo dirko, pred tem je dvakrat ostal brez stopničk. "Užival sem, res je bilo v redu. Zmaga v tej zadnji vožnji je popravila sicer ne najboljši vtis konca tedna," je dejal sin sedemkratnega svetovnega prvaka.

Lani je v svoji prvi sezoni v tej konkurenci formule v nemškem prvenstvu osvojil deseto mesto, zdaj je v razvrstitvi italijanskega drugi.

"Želim postati dober dirkač, zanesljiv in vsestranski. To pa pomeni tudi, da je treba trdo delati in začeti pri sebi," je o svoji dirkaški prihodnosti še razmišljal dirkač s slavnim priimkom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.