Šport > Moto športi
10623 ogledov

Resne obtožbe na račun Schumijevega sina

mick schumacher Epa
Britanski dirkač je vrgel senco dvoma na uspehe Micka Schumacherja.

Mick Schumacher, 19-letni sin sedemkratnega svetovnega prvaka F1 in statistično najuspešnejšega dirkača vseh časov Michaela Schumacherja, se ne želi zapletati v verbalni obračun z britanskim dirkačem Danom Ticktumom, s katerim se potegujeta za naslov prvaka v razredu formula 3. 

Ticktum je dolgo časa vodil v točkovanju prvenstva, a je vodstvo izgubil, potem ko je Schumacher dobil kar pet od zadnjih šestih dirk in temu dodal še eno drugo mesto. S tem je v skupnem seštevku najbližjemu zasledovalcu pobegnil na 49 točk razlike.

Ticktum je svoje frustracije izlil na Instagramu, kjer je izrazil dvom v legitimnost Schumacherjevih uspehov. "Zanimivo je beseda, s katero bi opisal njegov tempo. Prepričan sem, da bi se večina v paddocku strinjala z menoj," je puščico izstrelil Britanec in dodal: "Bijem izgubljeno bitko, ker se ne pišem Schumacher."

Pod njegovim komentarjem se je vnela burna razprava, v kateri se je Ticktum branil, da ni slab poraženec in da ne more z gotovostjo trditi, da Schumacherjeva ekipa dela karkoli v nasprotju s pravili. Kasneje je objavo izbrisal.

Schumacher je na prvih 12 dirkah sezone osvojil le 64 točk, na naslednjih 15 pa kar 265.

Mlajši Schumacher, ki uspešno stopa po stopinja slavnega očeta, olja na ogenj ni želel prilivati. "Ne obremenjujem se s tem. Dirkalnik je odločen. Napredovali smo kot ekipa, medtem ko so drugi ostali na mestu. Želim mu vso srečo. Osredotočen sem nase. Nikoli se ne nehamo učiti. Po moji zmagi v Spa-Francorchampsu ni bilo lahko, a uspelo nam je dosegati konstantne rezultate, še posebej v kvalifikacijah," je povedal vodilni dirkač prvenstva formule 3.

mick schumacher | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 2
  • Bella_Torrens 17:13 25.september 2018.

    Google zdaj vsakih štiri dni plača 4368 EUR do 5285 EUR za delo na spletu od doma. Sem se pridružil tej službi pred 3 meseci in zaslužil 36297 € v prvem mesecu tega posla. To delo je res neverjetno in ...prikaži več mi daje veliko mojih prihodkov vsak dan. Vsakdo lahko to opravi in zasluži več dohodka na spletu od d0ma, kot sem jaz. Sledite tej strani ....... ➥➥➥ ➥➥ ➥➥➥ www.WebJob98.Com

  • supreme 14:05 25.september 2018.

    Tud men se zdijo tile rezultati cudni....