Šport > Nogomet
2110 ogledov

Po desetih letih prekinjena vladavina Messija in Ronalda

Luka Modrić
Tudi pri Fifi so se odločili podobno kot pri Uefi.

Hrvat Luka Modrić je nogometaš leta 2018 po izboru krovne zveze Fife. Na današnji slavnostni podelitvi v Londonu je slavil pred Portugalcem Cristianom Ronaldom in Egipčanom Mohamedom Salahom, tekmecema v ožjem izboru za nagrado, ki so jo letos podelili tretjič. V ženski konkurenci je nagrado dobila Brazilka Marta.

Lani je nagrado dobil Ronaldo, Portugalec je bil najboljši tudi ob premierni izvedbi takšne podelitve leta 2016. Modrić je prvi, ki je od leta 2008 prekinil prevlado Ronalda in Lionela Messija, Portugalec in Argentinec sta si razdelila prejšnjih deset nagrad.

Marta je nasledila lansko zmagovalko Nizozemko Lieke Martens, za Brazilko je to skupno že šesto priznanje v karieri. V ožjem izboru sta bili še Norvežanka Ada Hegerberg in Nemka Dzsenifer Marozsan.

Letos je nagrado za najboljšega trenerja dobil strateg svetovnih prvakov Francozov Didier Deschamps, na prireditvi v Londonu pa so podelili še številne druge nagrade.

Komentarjev 2
  • batom 06:35 25.september 2018.

    Heh, hkrati pa novica, da je priznal davcno utajo. Res cool... in to se kar tolerira, mirno dobi prestizno nagrado, ceprav je am priznal, da je goljuf???