Šport > Nogomet
886 ogledov

Fifa začela preiskovati Hrvate

Hrvaška
Svetovna nogometna zveza (Fifa) je za hrvaške medije potrdila, da je na Hrvaškem sprožila preiskavo zaradi domnevne nelegalne prodaje vstopnic za tekme svetovnega nogometnega prvenstva v Rusiji.

Fifa je potrdila, da zbirajo vse informacije o domnevni nezakoniti prodaji vstopnic, ki jih je HNS dobila za potrebe nogometnih reprezentantov in članov strokovnega štaba, je poročal hrvaški novičarski portal telegram.hr. Ob tem mednarodna zveza dodaja, da je nelegalna prodaja vstopnic resna težava, ki jo rešujejo v sodelovanju s pravosodjem.

Drago Čosić Škandal Šport HRT sprejela odločitev glede legendarnega Draga Čosića

Preiskavo proti vrhu hrvaške nogometne zveze zaradi sumov nečednosti z vstopnicami izvaja tudi hrvaška policija. Ta je preiskavo začela na temelju ovadbe neimenovane osebe, ki je zatrdila, da je vrh HNS nelegalno prodajal vstopnice za več tekem med letošnjim svetovnim nogometnim prvenstvom v Rusiji. Hrvaška zveza je sporne vstopnice dobila od Fife, ne da bi jih prodajala, temveč porazdelila znotraj reprezentance. V anonimni ovadbi naj bi obtožbe letele na predsednika HNS Davorja Šukerja.

Hrvaško državno tožilstvo je potrdilo, da so zagrebški policiji naložili preiskavo v zvezi z vstopnicami, a več informacij niso želeli posredovati. Šef oddelka HNS za vstopnice Nikša Martinec je tudi potrdil, da so policisti prejšnji torek potrkali na vrata zveze ter da, tako kot vsi zaslišani, ne more govoriti o podrobnostih.

Neuradno naj bi obtožbe na račun HNS prispele iz vrst hrvaških nogometnih reprezentantov, ker mnogi niso dobili vstopnic za sklepne tekme svetovnega prvenstva, je danes poročal časnik Jutarnji list. Dodaja, da je vsak član izvršnega odbora HNS imel pravico dobiti med 12 in 15 vstopnic za tekmo. Gre za 17 ljudi in najmanj 250 vstopnic, navaja časnik, ki ob upoštevanju tržne vrednosti vstopnic govori o "zanimivih finančnih izračunih" o potencialnem dobičku takšne preprodaje.

Zaradi suma nelegalne prodaje vstopnic za finale mundiala je v sicer s Fifino preiskavo nepovezanem primeru brez službe pred kratkim ostal sloviti komentator hrvaške televizije Drago Ćosić. Ta sicer vztraja pri svoji nedolžnosti in je napovedal, da bo pravico iskal na sodišču.

Drago Čosić novinar komentator HRT Zagreb Podrobnosti škandala Šport Vstopnice HRT so se prodajale za 18.500 evrov
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice