Šport > Nogomet
4833 ogledov

Vstopnice HRT so se prodajale za 18.500 evrov

Drago Čosić novinar komentator HRT Zagreb Anto Magzan/PIXSELL
Znanih nekaj podrobnosti o škandalu, ki pretresa hrvaško javno televizijo.

Priljubljeni hrvaški športni komentator Drago Ćosić je za svetovno prvenstvo prejel 40 vstopnic najdražje VIP kategorije, ki so se nato pojavile na črnem trgu.

Mednarodni koordinator hrvaške nacionalne televizije Saša Dedić je brez vednosti nadrejenih zahteval 40 vstopnic in jih nato predal Ćosiću. Šlo je za po štiri vstopnice za finale in polfinale ter za po šest dragocenih listkov za vse dotedanje tekme hrvaške uzbrane vrste. Vstopnice iz te kvote so nato končale na črnem trgu, za njih pa je bilo potrebno odšteti tudi do 18.500 evrov.  

Na dan finala jih je odkrila Fifa in sporočila EBU (krovno združenje evropskih javnih radiotelevizij - European Broadcasting Union), da se štiri vstopnice VIP kategorije za omenjeno vsoto prodajajo na ruskih spletnih straneh. Fifa je vstopnice sicer takoj blokirala, od EBU pa zahtevala pojasnilo, kako so se vstopnice, ki pripadajo eni izmed njenih članic, znašle na črnem trgu.

Hrvaška Preprodaja na SP Šport Velik škandal na hrvaški nacionalni televiziji

Po preiskavi, ki so jo opravili na HRT, so zdaj ugotovili, da sta vstopnice naročila Dedić i Ćosić. Od slednjega je dve dobil tudi Grgo Juroš, glavni producent športnega programa HRT-a, ki je prejšnji teden na svojo željo že bil razrešen dolžnosti. Ćosić je izjavil, da vstopnic ni prodajal, temveč jih je razdelil med prijatelje. Delodajalcu je predal tudi seznam ljudi, ki jih je obdaril, HRT pa je spisek nato posredoval Državnemu odvetništvu Republike Hrvaške (DORH).

Pri HRT so začeli s postopkom prekinitve delovne pogodbe z Dedićem in Ćosićem. O tem ukrepu mora sicer razpravljati še delavski svet HRT.

"HRT je uvedla postopek ugotavljanja kršitve delovnih dolžnosti proti nekaj zaposlenim v povezavi z vstopnicami na SP. Potem ko so se v prodaji pojavile štiri vstopnice za finale, je Fifa od EBU, član slednje je tudi HRT, zahtevala obrazložitev o pojavu spornih vstopnic. Po prejetju službenih informacij s strani EBU, je HRT sprejel vse potrebne ukrepe ter o tem obvestil vse pristojne državne organe, ki bodo nadaljevali preiskavo," so v sporočilu za javnost zapisali pri hrvaški nacionalni televiziji.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.