Šport
21 ogledov

OKS: Pri nas je zadeva čista

Bogdan Gabrovec vodja odprave olimpijske igre 2012 London Stanko Gruden/STA
Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec je še enkrat zatrdil, da v Olimpijskem komiteju Slovenije ni prišlo do preprodaje olimpijskih vstopnic z iger v Rio de Janeiru.

Ob robu olimpijskih iger v Rio de Janeiru se je pojavila afera s preprodajo olimpijskih vstopnic, med katerimi naj bi bil tudi kontingent vstopnic Olimpijskega komiteja Slovenije. Predsednik Bogdan Gabrovec je dejal, da je OKS natančno pregledal vse postopke in da na krovni slovenski športni organizaciji ni prišlo do napak.

"Znotraj olimpijskega komiteja smo raziskali, če je bilo vse čisto in vse po pravilih. Preverili smo tudi, če je bila kje storjena kakšna nenamerna napaka. Skupna ugotovitev je, da je zadeva pri nas čista in da na OKS nikoli v zgodovini nismo naredili česa takšnega," je povedal Gabrovec in ostro obsodil posamezne drugačne izjave v javnosti ter dodal, da so ga te izjave, ki so nakazovale nasprotno, dodobra razgrele ter pristavil, da bi posameznike, če bi šlo zgolj zanj, bržkone tudi tožil.

"Olimpijski komite Slovenije je imel za igre v Rio de Janeiru 958 vstopnic v vrednosti 99.927 dolarjev. Od tega smo na koncu 154 vstopnic vrnili, kar je normalno, saj je nemogoče natančno določiti potrebe in vedeti denimo, do kam se bodo prebili rokometaši in koliko vstopnic potrebujemo. Naša edina napaka je bila morda ta, da v pogodbi nismo imeli zabeleženo, kaj se zgodi z vrnjenimi vstopnicami," je še povedal Gabrovec.

Dotaknil se je tudi zgodbe z nogometnimi vstopnicami, za katere je obstajal sum nepravilnosti. "V nasprotju s trditvami vstopnic za finale nismo imeli. Imeli pa smo 14 vstopnic za polfinale Brazilija - Honduras in na to tekmo smo peljali goste OKS. Drugih vstopnic nismo imeli."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.