Šport > Moto športi
26490 ogledov

Ganljivo razkritje o Schumacherju

michael schumacher Profimedias
Francoski medij je pridobil informacije o zdravstvenem stanju Michaela Schumacherja.

Družina sedemkratnega svetovnega prvaka Michaela Schumacherja je po navedbah francoske revije Paris Match prekršila svoj 'modus operandi' in razkrila nekaj podrobnosti o stanju upokojenega dirkača.

Schumacherjevo zdravstveno stanje je sicer skrbno varovana skrivnost. Od njegove nesreče v francoskem Meribelu je minilo že skoraj pet let, od takrat pa se v javnosti ni pojavila niti ena fotografija, zelo skope so tudi informacije o tem, kaj Schumacher lahko oziroma česa ne more početi.

Neuradno je znano, da je Nemec na invalidskem vozičku in da ne more govoriti, a je do neke mere vseeno sposoben interakcije z okoljem, o čemer pričajo tudi najnovejše navedbe francoske revije.

Zdravniško osebje, ki skrbi za njegovo rehabilitacijo, naj bi v nekaj letih doseglo precejšen napredek. Kot poroča Paris Match, je Schumacher celo sposoben manjših premikov v rehabilitacijskem bazenu. Njegove možgane stimulirajo z znanimi zvoki, ko je na primer zvok dirkalnika formule 1. Velik uspeh so redki trenutki, ko 49-letnik pokaže svoja čustva.

"Ko ga z vozičkom postaviš pred čudovito panoramo s pogledom na gore in jezero, Michael včasih zajoka," je povedal vir blizu družine.

schumacher Pojasnilo Šport Preobrat pri Schumacherjevih

Schumacherjevi živijo v vili ob Ženevskem jezeru. Nedavno so se pojavile informacije, da se dužina seli na Majorko, kjer ima v lasti 30-milijonsko vilo, vendar so tamkajšnji politični predstavniki navedbe ovrgli.

O Schumijevem zdravstvenem stanju je bilo v zadnjih letih povedanega zelo malo. Lani je morala nemška revija plačati 50.000 evrov odškodnine, ker je poročala, da Schumacher lahko hodi. Eno redkih uradnih informacij je njegova družina delila leta 2015, ko je tiskovna predstavnica Sabine Kehm v sporočilu za javnost zapisala, da se navkljub resnostni poškodbe njegovo zdravstveno stanje počasi izboljšuje.

mick schumacher Misija Šport V formulo 1 vrniti ime Schumacher

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 4
  • luna62 07:15 26.avgust 2018.

    Da le ni popolna rastlina - tako ima še možnost počasnega napredka. Vsi njegovi navijači ga še vedno podpiramo in se zavedamo, da človek ne izgubi zmagovalnega duha tako zlahka. Nekaterim zdravim pa njihovo luzerstvo zelo škoduje, očitno jim razžira ...prikaži več osnovno človečnost.

  • mirror 21:00 25.avgust 2018.

    Bombastičen naslov, vsebine pa nobene. Škoda portala za take novice.

  • maresem 15:21 25.avgust 2018.

    A bi že enkrat nehali nakladati o tem 7 kratnemu svetovnemu prvaku... boliu me loli koliko kratni je bil. Ima svoje bližnje in naj se oni ukvarjajo z njim.

Sorodne novice