Šport
17 ogledov

Slavni priimek mu ne bo v pomoč

mick schumacher EPA
Nekdanji dirkač formule 1 Jos Verstappen meni, da Mick Schumacher ne bo mogel zapolniti čevljev očeta Michaela, kar bo otežilo njegovo pot v F1.

Mick Schumacher se počasi vzpenja po dirkaški lestvici in po zaslugi odmevnih rezultatov ter slavnega priimka pridno polni časopisne stolpce. Sedemnajstletnik žanje uspehe v dirkaškem razredu Formula 4, a Jos Verstappen, nekdanji moštveni kolega Michaela Schumacherja, meni, da bo njegov prehod med elito vse prej kot enostaven.

jos max verstappen | Avtor: EPA EPA
Pri tem se je oprl na primerjavo med sinom in očetom, kateri sta bila podvržena s sinom Maxom Verstappnom.

Mladi nizozemski dirkač nastopa že v svoji drugi sezoni F1, čeprav je le leto in pol starejši od mlajšega Schumacherja. 

Verstappen starejši je prepričan, da je Max zelo zgodaj presegel svojega očeta, medtem ko v Mickovem primeru malo verjetno, da bi se to kdajkoli zgodilo.

''Stoodstotno sem prepričan, da je Max boljši od mene. Vse ima pod nadzorom. V F1 je vstopil bolje pripravljen kot jaz. Ko sem prišel v formulo 1, nisem vedel ničesar. Vsega sem se moral naučiti,'' je povedal nekdanji dirkač Benettona.

Svetovni mediji so v tihem pričakovanju meteorskega vzpona mladega Schumacherja, a Verstappen opozarja, da je mladenič zaradi takšnega pritiska v nezavidljivem položaju.

''Mick pogreša svojega očeta, ki je zelo izkušen. Spremljal sem ga in menim, da zna voziti. Potrebuje čas. Mick potrebuje več časa, da doseže dober rezultat. Dirkati s priimkom Schumacher je drugače kot s priimkom Verstappen. Ni tako dober kot Michael, zato bo vse skupaj še težje,'' je povedal Verstappen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.