Šport > Moto športi
2251 ogledov

Očetovo zdravje na seznamu prepovedanih tem

mick schumacher EPA
Dirko za VN Belgije je zaznamoval prav poseben trenutek v čast legendarnemu Michaelu Schumacherju.

Pretekli konec tedna je bila v Spa Francorchampsu na sporedu 12. dika v letošnji sezoni formule 1. Zmage se je veselil Lewis Hamilton (Mercedes), ki je zaostanek za vodilnim Sebastianom Vettlom (Ferrari) znižal na sedem točk in napovedal razburljiv razplet v zadnji tretjini letošnjega koledarja. 

Pred dirko za VN Belgije so na svoj račun prišli F1 nostalgiki, saj se je po dirkališču zapeljal Benettonov dirkalnik, s katerim je Michael Schumacher leta 1994 osvojil prvega od sedmih naslovov svetovnega prvaka.

mick schumacher | Avtor: EPA EPA
Za volanom je sedel njegov sin Mick Schumacher, ki si je za to priložnost nadel čelado s prav posebno poslikavo - polovica čelade je bila odeta v barve, s katerimi 18-letnik tekmuje v razredu formula 3, polovica pa v barve, s katerim je pred selitvijo v rdečo garažo dirkal njegov oče Michael.

Mick Schumacher Počastil očeta Šport Mick Schumacher spomnil na dogodek pred 25 leti

V luči tragične usode, ki je doletela statstično najboljšega dirkača vseh časov, je bil dogodek zelo čustven, predvsem za mladega Micka, ki ga je Benettonov dirkalnik povsem prevzel. "Navdušen sem nad dirkalnikom," je povedal 18-letnik in dodal: "Bilo je zelo čustveno in zabavno."

Schumacher mlajši je z vožnjo počastil 25. obletnico prve zmage njegovega očeta. Spomine na uspeh je obujal tudi takratni tehnični direktor ekipe Ross Brawn. "Ne moreš priti v Spa, da ne bi pomislil na Michaela. To je njegovo dirkališče. Na dan njegove prve zmage je bilo vreme zelo nestanovitno. Veliko smo menjali gume. Michael je sprejel ključno odločitev glede gum, ki mu je prinesla zmago. S tem je postavil zgled za preostanek njegove kariere," je povedal Brawn, čigar pot je neločljivo povezana s Schumacherjem, najprej v modri, nato še v rdeči in srebrni garaži.

Na vprašanje, ali bomo ga bomo nekoč spremljali v formuli 1, je Mick odvrnil: "Upam."

Prireditelji dirke so želeli z dogodkom počastiti Michaelovo kariero, zato je bilo novinarjem prepovedano zastavljati vprašanja o zdravstvenem stanju sedemkratnega svetovnega prvaka.

"Michaelovo zdravje ni javna stvar, zato te teme tudi v nadaljnje ne bomo komentirali," je družinsko politiko pred meseci povzela predstavnica Sabine Kehm.

mick schumacher | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.