Šport > Moto športi
1177 ogledov

Mick Schumacher spomnil na dogodek pred 25 leti

Mick Schumacher EPA
"Bilo je zelo čustveno in neverjetno," je po vožnji ob VN Belgije dejal Mick Schumacher.

Pred dirko formule 1 v belgijskem Spa Francorchampsu je sin nekdanjega svetovnega prvaka Michaela Schumacherja Mick s častnim krogom obudil spomin na prvo zmago starejšega Schumacherja v formuli 1. Michael Schumacher je prvenec v tem tekmovanju dosegel prav na belgijski dirki pred 25 leti, avgusta 1992.

Pred začetkom dirke za VN Belgije je 18-letnik, ki tekmuje v evropskem prvenstvu formule 3, sedel za volan bolida svojega očeta iz leta 1994. Z Benettonom B194 je takrat Michael Schumacher dosegel svoj prvi naslov svetovnega prvaka. Na ta način so prireditelji dirke v belgijskih Ardenih obeležili 25. obletnico zmage sedemkratnega svetovnega prvaka, ki od leta 2013 po hudi nesreči na smučanju in možganskih poškodbah okreva v domači oskrbi, njegovo zdravstveno stanje pa je dobro varovana skrivnost.

Lewis Hamilton VN Belgije Šport Bitka za naslov vse bolj zanimiva

Dirkališče v Spa Francorchampsu je bilo vedno eno najljubših prizorišč nemškega dirkaškega zvezdnika. Michael Schumacher je 30. avgusta 1992 dosegel svojo prvo zmago v karieri prav v Spaju. Tam je leto pred tem, avgusta 1991, tudi začel bogato kariero, prvo dirko je vozil za ekipo Jordan, pozneje je več let vozil za Benetton, v najbolj uspešnem obdobju kariere pa za Ferrari.

"Zame je bilo to velika čast in veselje. Voziti očetov dirkalnik je bilo res vznemirljivo, zelo čustveno in po drugi strani neverjetno. V tem avtu je toliko zgodovine. Vesel sem, da sem dobil priložnost za vožnjo," je dejal Mick Schumacher.

Ob tej priložnosti - v Belgiji so ga ob stezi pozdravili številni navijači - je mladenič nosil posebno spominsko čelado v barvah, kakršne je v svoji aktivni karieri uporabljal Michael Schumacher.

Lewis Hamilton Kvalifikacije Šport Hamilton izenačil Schumacherjev rekord
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.