Šport > Moto športi
375 ogledov

Gajser izven prve deseterice

Tim Gajser Hondaproracing.com
Na VN Belgije v Lommelu je bil najhitrejši Nizozemec Jeffrey Herlings, Tim Gajser ni krojil vrha.

Nizozemec Jeffrey Herlings je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva v motokrosu v belgijskem Lommelu. Slavil je v obeh vožnjah in dobil vseh 50 točk. Slovenski dirkač Tim Gajser je preizkušnjo razreda MXGP končal na 11. mestu, potem ko je bil deveti v prvi in deseti v drugi vožnji. Gajser je tako dobil 24 točk v SP.

Na drugem mestu je prvo vožnjo končal vodilni v skupnem seštevku Italijan Antonio Cairoli, tretji pa je bil Nizozemec Glenn Coldenhoff. Cairoli je bil drugi tudi v drugi vožnji, na tretjem mestu pa je končal Britanec Max Anstie. Skupno je na dirki za zmagovalcem Herlingsom drugo mesto osvojil Cairoli (44), tretje pa Coldenhoff z 38 točkami.

Na dirki s specifično peščeno podlago je motokrosiste spremljalo lepše vreme kot v kvalifikacijah. Herlings je v obeh vožnjah spretno in z veliko lahkoto premagoval ovire belgijske proge. S Cairolijem sta znova prikazala kar nekaj atraktivnih prehitevanj, v katerih je moral izkušeni Cairoli priznati premoč mlajšemu sotekmovalcu.

Tim Gajser se je tokrat odrezal nekoliko slabše, kot bi si želel. Pred dirko je imel prav tako visoke cilje. V obeh vožnjah mu starta nista uspela najbolje, zato so si konkurenti privozili razliko, ki mu je v nadaljevanju ni uspelo nadoknaditi. Prvo vožnjo je končal na devetem mestu. V drugi vožnji je vse kazalo na boljšo uvrstitev, saj je bil nekaj časa šesti, potem pa je padel in bil na koncu deseti.

V skupnem seštevku SP je po belgijski dirki Cairoli ostal v trdnem vodstvu s 567 točkami, drugi je zdaj Herlings s 468 točkami, ki je prehitel domačina Clementa Desalla (462). Gajser je ostal na skupno petem mestu, ima pa 376 točk.

Naslednja dirka v zgoščenem avgustovskem sporedu v SP, dirkači imajo ta mesec tri preizkušnje, bo že naslednji teden v švicarskem Frauenfeld-Gachnangu.

Tim Gajser | Avtor: Hondaproracing.com Tim Gajser. Hondaproracing.com

MXGP, VN Belgije:

1. VOŽNJA: 
1. Jeffrey Herlings (Niz)
2. Antonio Cairoli (Ita)
3. Glenn Coldenhoff (Niz)
...
9. Tim Gajser (Slo)
...

2. VOŽNJA: 
1. Jeffrey Herlings (Niz)
2. Antonio Cairoli (Ita)
3. Max Anstie (VBr)
...
10. Tim Gajser (Slo)
...

SKUPNO NA DIRKI: 
1. Jeffrey Herlings (Niz)
2. Antonio Cairoli (Ita)
3. Glenn Coldenhoff (Niz)
... 
11. Tim Gajser (Slo)
...

Skupno v SP (14): 

1. Antonio Cairoli (Ita) 567 točk
2. Jeffrey Herlings (Niz) 468
3. Clement Desalle (Bel) 462
... 
5. Tim Gajser (Slo) 376
...
45. Peter Irt (Slo) 2
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.