Šport
31 ogledov

Jabolko ne pade daleč od drevesa

mick schumacher EPA
Mick Schumacher, sin sedemkratnega svetovnega prvaka formule 1 Michaela Schumacherja, bo kariero nadaljeval v formuli 4.

Z nizozemsko ekipo Van Amersfoort Racing je 15-letnik sklenil pogodbo o sodelovanju v tekmovanju, ki spada v okvir mladinskih dirk nemškega prvenstva ADAC.

Svojo prvo dirko v formuli bo tako mladi Schumacher vozil 25. aprila na dirkališču v Oscherslebnu, takrat bo že dopolnil 16 let. "Pri testiranjih smo opazili njegov talent in veselimo se izjemne sezone," je ob sklenitvi pogodbe dejal lastnik ekipe Frits van Amersfoort. Formula 4 je tekmovanje, namenjeno mladim dirkačem, ki vstopajo v svet enosedežnih dirkalnikov.

Mick Schumacher tako ne bo več vozil karting dirk v nemškem prvenstvu, kjer je lani osvojil drugo mesto, je sporočila menedžerka družine Sabine Kehm. Mlajši Schumacher je sicer na začetku kariere večkrat vozil s psevdonimi ter z materinim priimkom Betsch, da bi se izognil pretirani navijaški in medijski pozornosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.