Šport > Moto športi
2253 ogledov

Udaren začetek novega Schumija med dirkaško srenjo

michael ralf schumacher Epa Ralf in Michael Schumacher.
V dirkaški svet je vstopil še četrti Schumacher.

Po bratih Michaelu in Ralfu Schumacherja, ki sta več let skupaj tekmovala v formuli 1, bi se nekoč v prihodnosti lahko na stezi pomerila tudi njuna sinova.

Mick Schumacher, sin sedemkratnega svetovnega prvaka, je nase že opozoril z dobrimi predstavami v razredu formula 3, zdaj pa se v profesionalne dirkaške vode podaja tudi njegov bratranec David Schumacher.

David je sin Michaelovega mlajšega brata Ralfa in njegove nekdanje žene Core Brinkmann. 16-letnik je pretekli konec tedna debitiral na dirki razreda formule 4 v Abu Dabiju, kjer se je že na prvih kvalifikacijah dokopal do najboljšega startnega položaja.

Prvo dirko je končal na tretjem mestu, na drugi, tretji in četrti preizkušnji pa je zaostal le za zmagovalcem in tako vpisal štiri zaporedne uvrstitve na zmagovalni oder.

Mladi Schumacher je že napovedal, da si želi po stopinjah slavnega strica in očeta. "Zagotovo si nekoč želim dirkati v formuli 1. Upam, da bom imel dobro ekipo in bom lahko dosegal dobre rezultate," je povedal 16-letnik.

David je kariero začel v kartingu. Lani je osvojil drugo mesto v skupnem seštevku nemškega državnega prvenstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice