Šport > Moto športi
11457 ogledov

Tesen prijatelj: "Schumacher se bori"

Jean Todt Michael Schumacher Ferrari EPA Jean Todt je eden redkih ljudi, ki imajo dostop do Nemca.
Nekdanji šef Ferrarija Jean Todt je razkril zanimivo podrobnost o Michaelu Schumacherju.

Mednarodna avtomobilistična zveza (Fia) je na slavnostni prireditvi v Parizu v Hišo slavnih sprejela 33 legend bencinskega športa. Dogodka so se udeležili številni nekdanji in aktualni zvezdniki F1, kot so Alain Prost, Jackie Stewart, Damon Hill, Fernando Alonso, Nico Rosberg, Sebastian Vettel in drugi.

Nagrado ob sprejemu v Hišo slavnih je v imenu najuspešnejšega dirkača vseh časov, sedemkratnega svetovnega prvaka Michaela Schumacherja, sprejela njegova tiskovna predstavnica Sabine Kehm. "Nocoj sem slab nadomestek. Vsi vemo, da bi Michael moral biti z nami. Zagotovo bi se z veseljem udeležil tega dogodka," je povedala Kehmova.

"Vedno je imel je ogromno spoštovanja do vseh ljudi v tem prostoru. Zelo bi bil počaščen. Michael ni bil poseben le zato, ker je bil tako discipliniran. Uspeh je bil posledica spoštovanja in ljubezni do vseh vas ter strast do tega športa," je dodala.

Krovna avtomobilistična zveza je v Parizu pripravila inavguralni dogodek v okviru novoustanovljene Hiše slavnih, v katero so sprejeli vseh 33 svetovnih prvakov.

O Schumacherju je spregovoril tudi nekdanji šef Ferrarija in aktualni predsednik Fie Jean Todt. "Pogrešamo Michaela. Še vedno je z nami, še vedno se bori. Vesel sem, da je Sabine tukaj. Želel sem si, da bi prišel njegov sin Mick, vendar testira v Španiji, žena Corinna pa je v ZDA. Boj se nadaljuje. Michael je poseben človek, poseben za motošport. Tudi meni veliko pomeni, on je moj prijatelj," je dejal čustveni Todt.

"Ni bil aroganten!"

Schumacher je v času aktivne kariere veljal za brezkompromisnega, včasih celo arogantnega in brezobzirnega dirkača, kar pa po Todtovih besedah ne drži povsem.

"Ko je leta 2000 osvojil prvi naslov s Ferrarijem, sem mu dejal 'Michael, najini življenji nikoli več ne bosta enaki'. To je bil največji trenutek v moji karieri, Ferrari je namreč slavil po 21 letih. Ko je leta 2000 postal prvak, smo se pripravljali na sezono 2001. Sramežljivo me je vprašal... Michael je sramežljiv. Deluje arogantno, vendar ni. Vprašal me je, če bi lahko testiral v Fioranu. 'Samo da potrdim, da nisem pozabil dirkati,' je dejal. Vedno je dvomil, ali je dober dirkač ali ne," je mit o nečimrnosti nekdanjega varovanca razbil Todt.

Schumacher je s Ferrarijem osvojil pet (2000-2004) od skupno sedmih naslovov prvaka (1994-1995, 2000-2004). S poskončnim konjičkom je prav tako zbral večino od rekordnih 91 zmag na dirkah za veliko nagrado.

Stefano Domenicali, Michael Schumacher, Ross Brawn, Jean Todt. | Avtor: EPA EPA

Legendarni nemški dirkač se je poškodoval decembra 2013 med smučanjem v francoskih Alpah. Uradne informacije o njegovem zdravstvenem stanju so skope. Po poškodbi je bil nekaj časa v komi, nato pa so ga prestavili v domačo oskrbo v vilo ob Ženevskem jezeru. Stroški zdravljenja po neuradnih podatkih znašajo približno 130.000 evrov na teden.

Po zadnjih podatkih naj bi z okolico komuniciral s pomočjo signalov, vendar so te informacije nepotrjene. Družina Schumacher namreč močno ščiti njegovo zasebnost. Od nesreče, ki se je zgodila pred štirimi leti, se v javnosti ni pojavila niti ena Michaelova fotografija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice