Šport > Moto športi
7800 ogledov

Nov žarek upanja za Schumijeve privržence

michael schumacher Epa
Vrhunski možganski kirurg ima dobre novice za vse, ki stiskajo pesti za Michaela Schumacherja.

Privrženi nekdanjega nemškega dirkača, ki okreva po hudi možganski poškodbi izpred štirih let, imajo nov razlog za optimizem. Možganski kirurg dr. Mark Obermann, direktor nevrološkega centra v nemškem Seesenu, navijačem sedemkratnega svetovnega prvaka sporoča, naj "ne izgubijo upanja".

Schumacher se je poškodoval pred štirimi leti med smučanjem v francoskih Alpah. Njegova zdravstveno stanje ostaja skrbno varovana skrivnost, za kar je v največji meri zaslužna njegova družina. Nemški šampion, ki ga javnost ni videla vse od usodnega decembra 2013, je 3. januarja dopolnil 49 let.

michael schumacher Magazin To je hčerka Michaelu Schumacherju zaželela za rojstni dan

Čeprav je od poškodbe minilo kar nekaj časa, je nemški strokovnjak Obermann prepričan, da bi se Schumacherjevo stanje lahko izboljšalo. Pri tem se opira na nedavno študijo pacientov v vegetativnem stanju.

"Po izsledkih švedske raziskave se med 30 in 40 odstotkov pacientom povrne zavest v obdobju štirih let," je povedal, a v isti sapi poudaril, da to še zdaleč ne pomeni popolnega okrevanja.

"Mnogim lahko povrnemo življenje. Spremljajo lahko odraščanje otrok in vnukov. Načrtujejo prihodnost in so seznanjeni z dogajanjem v družini in med prijatelji. Predpostavljamo, da se pacienti zavedajo bolj, kot smo doslej domnevali," je povedal Obermann in dodal, da ima ljubezen družine blagodejne učinke na proces okrevanja.

Za Schumacherja poleg skupine strokovnjakov skrbi žena Corinna ter 20-letna hčerka Gina Maria in 18-letni sin Mick. Nedavno so v javnost prišle informacije o vrtoglavih stroških zdravljenja, ki naj bi presegli 22 milijonov evrov.

michael schumacher Po štirih letih Šport Toliko znaša račun Schumacherjevega zdravljenja
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.