Šport > Moto športi
1163 ogledov

Hamilton udaril po Alonsu: "Mislil je, da obvladuje trg dirkačev"

lewis hamilton fernando alonso Epa
Fernando Alonso je plačal visok davek zaradi lastne ošabnosti, meni aktualni svetovni prvak.

Petkratni svetovni prvak Lewis Hamilton (Mercedes) se je obregnil ob karierne odločitve rivala Fernanda Alonsa (McLaren), ki se bo po koncu letošnje sezone poslovil od formule 1.

hamilton vettel Rivalstvo Šport Vettel razkril, kaj je po porazu dejal Hamiltonu

Španski dirkač, ki je leta 2005 prekinil vladavino Michaela Schumacherja, je po mnenju strokovnjakov eden najboljših voznikov na svetu, vendar je za razliko od Schumacherja (7), Hamiltona (5) in Sebastiana Vettla (4) obtičal pri dveh naslovih svetovnega prvaka.

Največje uspehe je dosegal z Renaultom, za katerega je vozil od leta 2003 do 2006. V sezoni 2007 je skupaj s Hamiltonom dirkal pri McLarnu, a je med njima kmalu počilo, zato se je po enem letu vrnil k francoski ekipi.

Leta 2010 je dobil priložnost pri Ferrariju, kjer je ostal v senci Red Bulla, v zadnjih letih pa se z nekonkurenčnim McLarnom ni mogel potegovati za najvišja mesta.

daniel ricciardo Kaplja čez rob Šport "Dovolj imam!"

Po mnenju britanskega dirkača, ki je s tvegano selitvijo k Mercedesu leta 2013 zadel v polno, je Alonso glavni krivec za svoje tegobe. "Seveda bi lahko osvojil več naslov svetovnega prvaka, vendar težko rečemo, da ni imel priložnosti. Treba je sprejemati prave odločitve v pravem trenutku," je prepričan Britanec. "Če misliš, da obvladuješ trg dirkačev, potem ne moreš biti presenečen, če ostaneš praznih rok. Na trgu sva bila tudi midva s Sebom," je dodal.

"Fernanda zelo spoštujem. Gre za fenomenalnega dirkača. Prepričan sem, da njegov ugled kljub zadnjim letom ni bil načet, vendar ne obžalujem, da ni sedel v zmagovalnem dirkalniku," je sklenil voznik Mercedesa.

schumacher hamilton Za petami največjemu Šport Hamiltonu uspeva "nemogoče"
Komentarjev 2