Šport > Moto športi
7038 ogledov

"Dovolj imam!"

daniel ricciardo Epa
Avstralskemu dirkaču je dokončno prekipelo.

Zmagovalec sobotnih kvalifikacij za VN Mehike Daniel Ricciardo (Red Bull) je bil v nedeljo ponovno žrtev mehanske okvare, zaradi katere je vpisal že osmo ničlo v letošnji sezoni.

hamilton vettel Rivalstvo Šport Vettel razkril, kaj je po porazu dejal Hamiltonu

Avstralca je sicer uvodoma prehitel moštveni kolega in kasnejši zmagovalec dirke Max Verstappen (Red Bull), ki je uprizoril dominantno predstavo, medtem ko je Ricciardo zaradih hidravlične okvare odstopil deset krogov pred koncem.

Red Bull je tako zapravil možnost za prvo dvojno zmago v sezoni.

"Mislim, da je jeza sploh ni več prava beseda," je občutke opisal Avstralec. "Vse je brezupno. Brezveze, da se v nedeljo sploh pojavim na startni v vrsti. Ne vidim smisla, da nastopim na zadnjih dveh dirkah."

daniel ricciardo | Avtor: Epa Epa

Poleg nenehnih tehničnih težav je bil Ricciardo tekom leta pogosto kaznovan s pribitkom startnih mest, saj je večkrat prekoračil dovoljeno število dovoljenih posameznih komponent Renaultovega motorja.

"Že dolgo nisem imel mirnega konca tedna. Nisem vraževeren, ampak ta dirkalnik je preklet. Nimam kaj dodati. Dogajajo se stvari, ki jih ne morem pojasniti. Dirkalnik prepuščam Gaslyju (Pierru Gaslyju, dirkaču, ki bo nasledil Ricciarda v prihodnji sezoni, op. a.). Jaz imam dovolj."

Dirkaču se je po še eni ponesrečni nedelji opravičil tudi šef moštva Christian Horner.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice