Šport > Moto športi
1470 ogledov

"Ledeni Finec" pač ne more iz svoje kože

kimi raikkonen Epa
Kimi Räikkönen je tudi po največjem uspehu v zadnjih petih letih ostal zvest samemu sebi.

Dirkač Ferrarija Kimi Räikkönen, ki se po koncu letošnje sezone poslavlja od rdečega dirkalnika, se je na VN ZDA v Austinu po 2044 dneh spet povzpel na najvišjo stopničko.

Räikkönen je slavil prvič po letu 2013 in se pred ameriškimi navijači veselil 21. zmage v karieri, s katero je postal najuspešneši finski dirkač vseh časov. Eno zmago manj je dosegel dvakratni svetovni prvak Mika Häikkinen (20).

"Končno, pre***to. Hvala, fantje," je v smehu dejal svojim mehanikom, ko je prevozil ciljno črto.

Räikkönen je s tem podaljšal upanje moštvenega kolega Sebastiana Vettla, ki ima še vedno teoretične možnosti za osvojitev naslova svetovnega prvaka. V precej boljšem položaju je sicer aktualni branilec naslova Lewis Hamilton, ki ima tri dirke pred koncem varnih 70 točk prednosti pred Nemcem.

schumacher hamilton Za petami največjemu Šport Hamiltonu uspeva "nemogoče"

kimi raikkonen | Avtor: Epa Epa
Räikkönen bo imel do konca sezone še tri priložnosti za morebitno poslednjo zmago s Ferrarijem. Prihodnje leto bo dirkal s Sauberjem, kjer bodo njegove možnosti za najvišja mesta občutno manjše kot v Maranellu.

"Ne vem. Jaz se ne obremenjujem s tem. To veliko več pomeni drugim ljudem," je na vprašanje, ali bo do konca sezone zmagal še enkrat, odvrnil "ledeni Finec".

"Če bom, bom. Če ne, pač ne. Moje življenje se zaradi tega ne bo prav nič spremenilo. Vesel sem, da smo zmagali in da sem nekaterim ljudem dokazal, da se motijo. To je samo številka. Življenje gre naprej. Vikend je bil zelo uspešen. V dirkalniku sem se dobro počutil. Bomo videli, kako bo na naslednj dirki. Nimam se kaj pritoževati," je dodal 39-letni veteran, ki v točkovanju prvenstva zaseda tretje mesto.

kimi raikkonen | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice