Šport > Moto športi
3327 ogledov

Mali Francoz je Schumacherjev redni gost

Jean Todt Michael Schumacher Ferrari EPA Jean Todt je eden redkih ljudi, ki imajo dostop do Nemca.
Nekdanji šef Ferrarija redno obiskuje Michaela Schumacherja.

Od nesreče nekdnjega dirkača Michaela Schumacherja je minilo že skoraj pet let, svetovna javnost pa se glede informacij o njegovem zdravstvenem stanju še vedno mora zadovoljiti z drobtinicami.

michael schumacher Francozi šokirali Šport Ganljivo razkritje o Schumacherju

Schumacherjeva družina vztrajno molči, občasno pa kakšna informacija pricurlja iz neuradnih virov. Tako se je na primer nedavno razvedelo, da naj bi bil 49-letnik občasno sposoben izraziti svoja čustva.

Eden tistih, ki imajo praktično neomejen dostop do upokojenega dirkaškega asa, je njegov nekdanji šef rdečih iz Maranella Jean Todt, ki od leta 2009 opravlja funkcijo predsednika Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia).

"Michaela imam rad. Obiskujem ga vsaj dvakrat na mesec. Želim si, da bi bila situacija drugačna," je povedal Francoz in spregovoril o najljubšem spominu na njun skupni čas pri Ferrariju.

schumacher barrichello Déjà vu Šport "Pri Schumacherju so takrat vsi znoreli"

"Ljudje me pogosto sprašujejo, kateri je moj najljubši spomin. Suzuka leta 2000. Schumacher je po 21 letih Ferrariju privozil naslov svetovnega prvaka. Spomnim se svojih besed. Michaelu sem takrat dejal, da bo zdaj drugače. V resnici ni bilo nič drugače, ker smo uspeh doživljali tako strastno, da smo si takoj želeli novih," je dodal.

Schumacher ima v njegovem srcu posebno mesto. "Moji trije ljubljenci so Michael, Michelle (parnterka, op. a) in moj sin. Vsi trije se imajo zelo radi, kar mi veliko pomeni," je pristavil 72-letnik.

Mick Schumacher Po očetovih stopinjah Šport Mlajši Schumacher do prve velike lovorike
 
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.