Šport > Moto športi
1614 ogledov

Ricciardo izgubil glas

daniel ricciardo Epa
Avstralskemu dirkaču je v kvalifikacijah za VN Japonske počil film.

Nesrečni Daniel Ricciardo bo nedeljsko dirko za VN Japonske začel šele s 15. mesta startnega mesta, saj ga je pred začetkom drugega dela kvalifikacij ponovno izdal Renaultov motor. Avstralec, ki je v uvodnem delu sezone dobil dirki za VN Kitajske in VN Monaka, na stopničke čaka že deset zaporednih dirk.

Nakopičene frustracije so ga pripeljale do tega, da je med zapuščanjem garaže izpustil huronski krik in si pri tem poškodoval glasilke. "Pravkar sem ostal brez glasu. Besen sem. Pred začetkom kroga sem občutil, da nimam prave moči. Vedel sem, da je konec," je povedal Avstralec, ki po koncu letošnje sezone zapušča Red Bull in se seli k Renaultu.

"Preprosto nimam sreče. Upam, da bo v nedeljo drugače," je dodal in pojasnil, da je bila zanj usodna mehanska okvara miniaturnega delčka v sklopu stopalke za plin. "Majhen delček. Osem milimetrov. Preprosto se je zlomil," je dodal Ricciardo.

Lewis Hamilton F1 Šport Hamilton dominira v Suzuki

Dirko bo s prvega mesta začel Lewis Hamilton (Mercedes). V prvi vrsti mu bo družbo delal moštveni kolega Valtteri Bottas (Mercedes). Tretji čas kvalifikacij je postavil Max Verstappen (Red Bull), četrtega pa Kimi Räikkönen (Ferrari). Sebastian Vettel (Ferrari) je bil šele deveti.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice