Šport > Moto športi
1040 ogledov

"Nimam pokala, vendar sem zmagovalec"

bottas hamilton Epa
Finski dirkač Valtteri Bottas je po dirki za VN Rusije vidno razočaran.

Valtteri Bottas (Mercedes) je v Sočiju drvel proti zmagi zmagi v letošnji sezoni formule 1, ko mu je načrte prekrižalo vodstvo Mercedesa in od njega zahtevalo, naj vodstvo prepusti svetovnemu prvaku Lewisu Hamiltonu (Mercedes)

Finec, ki je bil od moštvenega kolega hitrejši že v sobotnih kvalifikacijah, je ukaz upošteval..

Pri Mercedesu so po dirki hiteli pojasnjevati, da so odločitev sprejeli v dobro ekipe, saj se je Hamilton z zmago še oddaljil od Sebastiana Vettela (Ferrari) in ima pet dirk pred koncem prvenstva varnih 50 točk naskoka.

lewis hamilton Kisli obrazi Šport "Tega si nisem želel, na to zmago sem najmanj ponosen"

"Iskreno povedano, razumem situacijo," je komentiral Bottas. "Če se postavimo v čevlje šefa ekipe, njemu ni pomembno, ali zmagam jaz ali Lewis, ampak ga zanima le dvojna zmaga Mercedesa. Osvojili smo maksimalno število točk. Za naslov prvaka se poteguje samo Lewis, zato je za ekipo vedno bolje, da zmaga on. Tako pač je," se je usodo sprijaznil Finec

"Situacija ni idealna. Vem, da bi moral zmagati. To me bo motiviralo do konca sezone. Vem, da sem zmagovalec preteklega konca tedna. Nimam pokala, a to niti ni pomembno. Gremo naprej," je dodala druga violina Mercedesa.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.