Šport > Moto športi
565 ogledov

Hamilton s prvega štartnega položaja, Vettel zaradi kazni s petega

Lewis Hamilton Epa
Na današnji dirki svetovnega prvenstva Formule 1 v ameriškem Austinu bo s prvega mesta začel vodilni v skupnem seštevku Britanec Lewis Hamilton (Mercedes). Njegov tekmec v boju za naslov Nemec Sebastian Vettel (Ferrari) je bil v kvalifikacijah drugi, a bo zaradi kazni začel s petega mesta.

Lewis Hamilton ima možnost, da že v Teksasu osvoji naslov za sezono 2018. Za to si je z današnjim 81. najboljšim startnim položajem v karieri pripravil lepo izhodišče, prvak pa bo že danes zvečer, če bo na dirki v Teksasu dobil osem točk več kot Sebastian Vettel. Pred ameriško dirko ima Hamilton v skupnem seštevku 67 točk naskoka.

Vettel je na petkovem prostem treningu dobil kazen v obliki treh mest slabšega izhodišča od dosežka v kvalifikacijah, ker je prehitro vozil v obdobju rdečih zastav.

Iz prve vrste bo tako v Austinu začel njegov moštveni sotekmovalec Finec Kimi Räikkönen. Pred Vettlom pa bosta v drugi vrsti še drugi Mercedesov voznik Finec Valtteri Bottas in Avstralec Daniel Ricciardo (Red Bull).

Dirka v Austinu se bo začela ob 20.10 po srednjeevropskem času.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.