Alonso želi postati drugi v zgodovini s tem dosežkom

Foto: Profimedia Fernando Alonso
Želi pisati zgodovino.
Oglej si celoten članek

Španec Fernando Alonso, nekdanji dvakratni svetovni prvak v formuli ena, bo v lovu na avtomobilistični trojček nastopil na letošnji dirki 500 milj Indianapolisa, ki je na programu 23. avgusta po prestavitvi s 24. maja. Alonso bo v ZDA dirkal za Arrow McLaren, ki je pripravil njegov bolid za to slovito dirko na ovalu v Indianapolisu.

"Pripravili smo vozilo za Indy 500, videl sem ga in je odličen. Prepričan pa sem, da bo na dirkališču še boljši. Veselim se že svoje vrnitve na tekmovanje," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal Alonso.

Lani je že bil v Indianapolisu, vendar se ni kvalificiral za nastop med 33 udeleženci dirke. Njegov cilj je, da bi osvojil avtomobilistični trojček kot šele drugi v zgodovini. Doslej je le Britanec Graham Hill zmagal tako na 2,5 milje (4 km) dolgem ovalu v Indianapolisu, na dirki 24 ur Le Mansa in veliki nagradi Monaka v formuli ena.

Video Fernando Alonso pri veliki hitrosti trčil v zid

Alonso, 39 let bo napolnil ta mesec, je vodil 27 krogov na Indyju leta 2017, a zaradi okvare motorja odstopil 21 krogov pred koncem za 24. mesto. Na Le Mansu je slavil leta 2018 in 2019, na VN Monaka pa leta 2006 in 2007.

Alonso je v tem letu sicer nastopil že tudi na reliju Dakar.

Video Drama na Reliju Dakar! Fernando Alonso se grozljivo prevračal po puščavi

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.