Alonsu začasno zelena luč

Foto: EPA
Foto: EPA
Španski voznik formule 1 Fernando Alonso je dobil dovoljenje za nastop na dirki za VN Kitajske, ki bo konec tedna potekala v Šanghaju.
Oglej si celoten članek

Vodstvo tekmovanja je sicer zeleno luč prižgalo z rahlim zadržkom, saj za zdaj dovoljenje velja le za treninge, potem mora Španec na nove zdravniške preglede.

Nekdanji svetovni prvak Fernando Alonso je na prvi dirki sezone v Melbournu doživel hudo nesrečo. Po trčenju s tekmecem Estebanom Gutierrezom pri polni hitrostni se je njegov bolid večkrat prevrnil in obstal v zaščitni ogradi, dirkač McLarna pa se je čudežno izvlekel skorajda brez praske, le z nalomljenim rebrom. Kljub temu so mu preventivno prepovedali nastop na drugi dirki sezone v Bahrajnu.

Na Kitajskem bo lahko nastopil na petkovih treningih, potem pa bo moral na nove zdravniške preglede, ki bodo razkrili, ali je pripravljen tudi za sobotne kvalifikacije in nedeljsko dirko.

"Dobro se počutim. Že v Bahrajnu bi se lahko vrnil za volan, vsaj psihično, toda bolečine so bile še prehude. Zdaj sem povsem nared - psihično 120-odstotno, telesno pa stoodstotno," je pred dogajanjem na Kitajskem dejal Alonso.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.