Šport
51 ogledov

Alonsu začasno zelena luč

fernando alonso EPA
Španski voznik formule 1 Fernando Alonso je dobil dovoljenje za nastop na dirki za VN Kitajske, ki bo konec tedna potekala v Šanghaju.

Vodstvo tekmovanja je sicer zeleno luč prižgalo z rahlim zadržkom, saj za zdaj dovoljenje velja le za treninge, potem mora Španec na nove zdravniške preglede.

Nekdanji svetovni prvak Fernando Alonso je na prvi dirki sezone v Melbournu doživel hudo nesrečo. Po trčenju s tekmecem Estebanom Gutierrezom pri polni hitrostni se je njegov bolid večkrat prevrnil in obstal v zaščitni ogradi, dirkač McLarna pa se je čudežno izvlekel skorajda brez praske, le z nalomljenim rebrom. Kljub temu so mu preventivno prepovedali nastop na drugi dirki sezone v Bahrajnu.

Na Kitajskem bo lahko nastopil na petkovih treningih, potem pa bo moral na nove zdravniške preglede, ki bodo razkrili, ali je pripravljen tudi za sobotne kvalifikacije in nedeljsko dirko.

"Dobro se počutim. Že v Bahrajnu bi se lahko vrnil za volan, vsaj psihično, toda bolečine so bile še prehude. Zdaj sem povsem nared - psihično 120-odstotno, telesno pa stoodstotno," je pred dogajanjem na Kitajskem dejal Alonso.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.