Šport > Moto športi
15 ogledov

Pet nesreč v Formuli 1 brez hujših poškodb

raikkonen alonso Youtube
Nesreča Kimija Räikkönnena in Fernanda Alonsa bi bila lahko usodna za voznika, a se je izšlo dobro. Tudi pri naslednjih petih nesrečah so vozniki ostali domala nepoškodovani.

V nedeljski nesreči Kimija Räikkönnena in Fernanda Alonsa sta imela voznika veliko sreče. Alonsov dirkalnik je le za nekaj centimetrov zgrešil glavo Räikkönnena. "Kar precej sreče sva imela. Najbolj pomembno je, da sva oba cela," si je po dirki oddahnil Alonso.  

Leta 2010 je hudo nesrečo doživel takratni voznik Red Bulla Mark Webber. Na najhitrejšem delu proge v Valenciji je Webber zadel dirkalnik Finca Heikka Kovalainena v zadnje kolo in več metrov poletel skozi zrak. Webber se pri nesreči ni huje poškodoval.

Michael Schumacher se je po kratkem premoru leta 2010 še enkrat vrnil v Formulo 1 in nastopal za Mercedes. Istega leta je tudi doživel nevarno nesrečo, ko ga je drug dirkalnik zadel in zavrtel. Schumacher se je nato želel na progi obrniti v pravilno smer, a je v tem trenutku pripeljal Vitantonio Liuzzi in se zadel vanj. Le za malo je dirkalnik Italijana zgrešil Schumacherjevo glavo. 

Podobno srečo je imel Robert Kubica. Nekdanji poljski voznik je med VN Kanade leta 2007 doživel hudo nesrečo, njegov dirkalniku je bil popolnoma uničen. Kubica pa jo je odnesel brez hujših poškodb.

Tudi mlajši brat Michaela Schumacherja Ralf je leta 2002 doživel grozovito nesrečo, ki jo je preživel brez hujših poškodb. Le nekaj sekund po startu VN Avstralije je voznik Williamsa namreč zadel dirkalnik Brazilca Rubensa Barrichella in nekaj metrov poletel skozi zrak. 

V nesrečo voznika Luciana Burtija leta 2001 pa je bil vpleten spet Michael Schumacher. Ko je vozniku Ferrarija odpovedal dirkalnik, ga je zadel Burti in podobno kot Schumacherjev brat Ralf, je Burti nekaj metrov poletel skozi zrak in pri pristanku na tla zadel še dva dirkalnika. Kot po čudežu noben voznik v nesreči ni bil huje poškodovan.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.