Aluminij spet prekratek, Zavrč med elito

Foto: NK Aluminij
Foto: NK Aluminij
Nogometaši Zavrča so si v dobrih 25 kilometrov oddaljenem Kidričevem na povratni tekmi dodatnih kvalifikacij (1:1) zagotovili prvoligaški status tudi za prihodnjo sezono.
Oglej si celoten članek

Po prvi tekmi v Halozah je imel Zavrč rahlo prednost (3:2), ki si jo je doma priigral po preobratu. Na zelenici Aluminija so varovanci Slavka Matića z remijem (1:1) ubranili naskok in si zagotovili še eno leto nastopanja med slovensko elito.

Aluminij je še drugič zapored klonil v dodatnih kvalifikacijah, lani ga je na isti stopnji tekmovanja premagala Gorica. Kidričani so le enkrat igrali med elito.

Dva gola v treh minutah

Zavrčani so srečanje začeli bolje, čeprav so Kidričani sprva skušali diktirati tempo. Haložani so v prvem delu prvega polčasa zapravili nekaj lepih priložnosti: Jure Matjašič je iz ugodnega položaja meril čez vrata, Lovro Cvek je po kotu z glavo namučil vratarja Luko Janžekoviča, slednji je dobro posredoval tudi po dveh prostih strelih Eda Kevina Kokorovića.

Aluminij je prvič zapretil šele po pol ure igre, ko je z razdalje za las nenatančno meril Dejan Krljanović. A spet se je dogajanje preselilo na drugo stran, ko je Aleks Pihler z 20 metrov stresel okvir Aluminijevih vrat, tik pred koncem polčasa pa je Janžekovič ubranil še odlično priložnost po strelu Francesca Tahiraja z glavo.

Kazen za zapravljeno je prišla v drugem polčasu, do težko pričakovanega vodstva so Kidričani prišli v 57. minuti. Po strelu Roberta Kureža je žoga v kazenskem prostoru v roko zadela Davorja Rogača, sodnik Dragoslav Perić je pokazal na belo točko, s katere je bil natančen Lovro Bizjak. A veselje ni trajalo dolgo. V 60. minuti je Kokorović izvajal prosti strel, v gneči pred vrati je žogi smer spremenil Pihler in matiral Janžekoviča.

V 66. minuti bi za domače primat ponovno lahko vzpostavil Bizjak, z glavo je bil nenatančen. Domačini so v zaključku skušali pritiskati na vrata Marka Ranilovića, toda resneje niso zapretili vse do 89. minute, ko je Kurež z glavo streljal mimo vrat. V 93. minuti je sledila še najlepša priložnost za Aluminij, ko je rezervist Mitja Križan z glavo meril s petih metrov, Ranilović pa je žogo odbil v kot in rešil svoje soigralce.

Kvalifikacije za Prvo ligo (povratna tekma):

Aluminij - ZAVRČ 1:1 (0:0)  /2:3/
Bizjak 57./11m; Pihler 60.

/X:Y/ - izid prve tekme
ABC - uvrščeni v PLTS

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.