Šport > Nogomet
61 ogledov

Aluminij spet prekratek, Zavrč med elito

NK Zavrč NK Aluminij
Nogometaši Zavrča so si v dobrih 25 kilometrov oddaljenem Kidričevem na povratni tekmi dodatnih kvalifikacij (1:1) zagotovili prvoligaški status tudi za prihodnjo sezono.

Po prvi tekmi v Halozah je imel Zavrč rahlo prednost (3:2), ki si jo je doma priigral po preobratu. Na zelenici Aluminija so varovanci Slavka Matića z remijem (1:1) ubranili naskok in si zagotovili še eno leto nastopanja med slovensko elito.

Aluminij je še drugič zapored klonil v dodatnih kvalifikacijah, lani ga je na isti stopnji tekmovanja premagala Gorica. Kidričani so le enkrat igrali med elito.

Dva gola v treh minutah

Zavrčani so srečanje začeli bolje, čeprav so Kidričani sprva skušali diktirati tempo. Haložani so v prvem delu prvega polčasa zapravili nekaj lepih priložnosti: Jure Matjašič je iz ugodnega položaja meril čez vrata, Lovro Cvek je po kotu z glavo namučil vratarja Luko Janžekoviča, slednji je dobro posredoval tudi po dveh prostih strelih Eda Kevina Kokorovića.

Aluminij je prvič zapretil šele po pol ure igre, ko je z razdalje za las nenatančno meril Dejan Krljanović. A spet se je dogajanje preselilo na drugo stran, ko je Aleks Pihler z 20 metrov stresel okvir Aluminijevih vrat, tik pred koncem polčasa pa je Janžekovič ubranil še odlično priložnost po strelu Francesca Tahiraja z glavo.

Kazen za zapravljeno je prišla v drugem polčasu, do težko pričakovanega vodstva so Kidričani prišli v 57. minuti. Po strelu Roberta Kureža je žoga v kazenskem prostoru v roko zadela Davorja Rogača, sodnik Dragoslav Perić je pokazal na belo točko, s katere je bil natančen Lovro Bizjak. A veselje ni trajalo dolgo. V 60. minuti je Kokorović izvajal prosti strel, v gneči pred vrati je žogi smer spremenil Pihler in matiral Janžekoviča.

V 66. minuti bi za domače primat ponovno lahko vzpostavil Bizjak, z glavo je bil nenatančen. Domačini so v zaključku skušali pritiskati na vrata Marka Ranilovića, toda resneje niso zapretili vse do 89. minute, ko je Kurež z glavo streljal mimo vrat. V 93. minuti je sledila še najlepša priložnost za Aluminij, ko je rezervist Mitja Križan z glavo meril s petih metrov, Ranilović pa je žogo odbil v kot in rešil svoje soigralce.

Kvalifikacije za Prvo ligo (povratna tekma):

Aluminij - ZAVRČ 1:1 (0:0)  /2:3/
Bizjak 57./11m; Pihler 60.

/X:Y/ - izid prve tekme
ABC - uvrščeni v PLTS

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.