Šport > Nogomet
88 ogledov

Krka slavila v Kopru, poraz Krčanov

Koper Krka PLTS Nk Krka
Na derbiju začelja je Koper doma izgubil proti Krki (2:3), ki se je s Primorci izenačila po točkah. Domžale so doma proti Zavrču remizirale (0:0), Gorica se je z zmago v Krškem utrdila na četrtem mestu (0:2).

Novomeščani so bitko za obstanek v prvoligaški konkurenci naredili še zanimivejšo. V boju z neposrednim tekmecem so v Kopru zmagali in se točkovno izenačili s Primorci, ki na zmago na Bonifiki čakajo že od novembra. Ti - na 17 domačih tekmah so osvojili le 13 točk in so v tem pogledu najslabši v ligi - sicer ostajajo pred Dolenjci zaradi boljšega medsebojnega izkupička. Krka, ki jo do konca sezone čakata še težka dvoboja z Mariborom doma in Olimpijo v gosteh, je sicer prišla do prve zmage v gosteh po avgustu.

Dvoboj z dna lestvice se je pričel z uvodnim otipavanjem moči. Prvo nevarno akcijo so izvedli gosti v sedmi minuti, ko je Josip Fuček podal z desne strani, Matteo Boccaccini na drugi vratnici pa žoge ni potisnil v domačo mrežo. Deset minut pozneje je po poskusu Jake Štromajerja in odbiti žogi Leo Štulac iz voleja udaril z roba kazenskega prostora, z obrambo pa se je izkazal vratar gostov Miodrag Mitrović.

V 20. minuti je spet do strela prišel razpoloženi Štulac, znova pa je bil na mestu gostujoči vratar. V 29. minuti je Matej Potokar streljal proti golu Kopra, žogo pa je v koprsko mrežo za vodstvo gostov preusmeril Luka Majcen, nekdanji član Kopra. Tri minute pozneje je po kotu za domače z glavo poskusil Luka Batur, a meril le malce previsoko.

Z glavo je v 42. minuti streljal tudi Boccaccini, žogo je v kot odbil vratar Kopra Vjekoslav Tomić. V izdihljajih prvega polčasa pa je sledilo izenačenje. Kot z desne strani je izvedel domači kapetan Dalibor Radujko, Toni Datković pa je dobro skočil in z glavo zadel za 1:1.

Že v 51. minuti pa so gosti znova povedli. Fuček je z desne strani odlično podal na drugo vratnico, sam in neoviran pa je z glavo žogo v domačo mrežo poslal, že drugič na tekmi, Majcen. Toda Koprčani so hitro izenačili. Štulac je izvrstno podal z leve strani, rezervist Marin Jurina pa je na oddaljeni vratnici z glavo poslal žogo v gostujočo mrežo za 2:2.

V 73. minuti sta kombinirala Radujko in Štulac, a je poskus slednjega z glavo zanesljivo zaustavil Mitrović. Štiri minute za tem je Fuček podal iz kota, zmedeno obrambo Kopra pa je za vodstvo gostov z 2:3 z vsega dveh metrov od gola kaznoval Boccaccini. Gostje so se po vodstvu pomaknili v obrambo in nato branili pomembno vodstvo. Tega so kljub pritisku domačih tudi ohranili.

Zavrč iz Domžal z dragoceno točko

Domžale Zavrč | Avtor: NK Zavrč NK Zavrč

Nogometaši Domžal nadaljujejo tradicijo slabih rezultatov proti nogometašem Zavrča na domačem igrišču. Tokrat so sicer prekinili serijo treh zaporednih porazov, a remi jih zagotovo ni zadovoljil. Še posebno, ker so na domačem igrišču v spomladanskem delu prvenstva še brez zmage, v zadnjih desetih tekmah v svojem športnem parku pa so zmagali le enkrat.

Domžalčani so imeli proti Zavrču priložnost, da si z zmago že zagotovijo končno tretje mesto in da svojemu trenerju Luki Elsnerju pripravijo darilo za jubilej, vodil je namreč 100. prvenstveno tekmo. Toda prikazali niso praktično ničesar, bili so povsem nenevarni, kar pa velja tudi za Haložane, ki v pomanjkanju golov na prvenstveno zmago čakajo že osem tekem.

Gledalci so spremljali nogometno uspavanko, priložnosti praktično ni bilo. V prvem polčasu so Domžalčani izpeljali le eno nevarnejšo akcijo, ki jo je Juninho zaključil s slabim strelom. V okvir vrat niso sprožili niti enega udarca, gostom je uspel eden, svojo polpriložnost pa so zapravili po kotu, ko je Aleks Pihler z glavo streljal mimo gola. Gostje so se nekajkrat jezili tudi na sodniške odločitve, kar v treh sumljivih položajih so zahtevali enajstmetrovko.

Drugi del se je začel z nevarnim strelom Aladina Šišića iz prekinitve, toda gostujoči vratar je bil na mestu. Potem pa se je ponovila zgodba iz prvega polčasa, pravih priložnosti ni bilo do 78. minute, ko je na strani Zavrča najlepšo in edino pravo zapravil Josip Golubar, ki je streljal čez gol.

Krčani še niso potrdili obstanka

ND Gorica Andrej Kotnik | Avtor: ND Gorica ND Gorica

Nogometaši Krškega so si želeli zmago proti Gorici, saj bi ob ugodnem razpletu v Kopru že bilo jasno, da bodo obstali v Prvi ligi. To jim ni uspelo, saj je Gorica z bolj ali manj zbrano obrambo in dvema zadetkoma prišla do 14. zmage (0:2), s katero je trdno na četrtem mestu. Krčani, ki so spomladi že doslej osvojili več točk kot v 22 jesenskih krogih skupaj, pa kljub 15. porazu ostajajo v dobrem položaju za prvoligaško konkurenco tudi v prihodnji sezoni.

Novogoričani so povedli v enajsti minuti. Po podaji z leve strani je žoga prišla do Andreja Kotnika, ki je s približno 13 metrov zadel za 1:0. Pri Krškem, ki je vedno bolj ogrožalo goriška vrata, sta v glavnem s streli poskušala David Poljanec in Luka Volarič, toda bila sta ali nenatančna ali pa jima je strele obranil Grega Sorčan.

Neuspešna sta bila tudi Enis Đurković in Gregor Sikošek, pri Gorici pa je pred tem v 22. minuti Nunić streljal z glavo, Marko Zalokar pa je bil na mestu. V 40. minuti so bili Novogoričani znova nevarni, po samostojnem prodoru je Nunić sprožil s približno 20 metrov, žoga pa je oplazila prečko. Na drugi strani se je v 42. minuti znova izkazal Sorčan po strelu Dejana Urbanča z 20 metrov. Tik pred koncem je Volarič z novim poskusom, takrat z desne strani, le za malo zgrešil cilj.

V uvodu drugega polčasa so spet več imeli žogo Krčani, a prave nevarnosti za Sorčana ni bilo, Novogoričani pa so se osredotočili predvsem na čakanje priložnosti iz protinapadov. V 64. minuti je bilo vroče pred vrati Krškega, najprej je Zalokar posredoval po spodletelem poskusu izbijanja žoge Roberta Pušaverja, nato pa je cilj zgrešil Tilen Nagode.

Malce pozneje jo je v trku z Volaričem skupil Sorčan, ki ga je za zaključek tekme zamenjal Januš Štrukelj. On ni imel veliko dela z izjemo strela z glavo Damjana Vukliševića v sodniškem dodatku, zato pa so njegovi soigralci v 85. minuti potrdili zmago, po napaki Luke Žinka na sredini igrišča je Marko Nunić malce zunaj kazenskega prostora prišel do neoviranega strela in zadel za 2:0.

Prva liga TS, 34. kolo:

Celje - Olimpija Ljubljana 1:3 (1:2)
Čirjak 21.; Bajrić 3., Zajc 20., Kronaveter 47.

Maribor - Rudar Velenje 2:3 (1:0)
Sallalich 45., Mendy 78.; Knezović 66., Črnčič 84., Tolimir 95.

Krško - Gorica 0:2 (0:1)
Kotnik 11., Nunić 85.

Luka Koper - Krka 2:3 (1:1)
Datković 45., Jurina 57.; Majcen 29., 51., Boccaccini 77.

Domžale - Zavrč 0:0 (0:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.