Šport > Nogomet
24 ogledov

Slovenijo zajela nogometna mrzlica

jan oblak Profimedias
Nogometni derbi Prve Lige TS med Mariborom in Olimpijo si je ogledalo kar 10,8 odstotka gledalcev primarne ciljne skupine, s čimer je tekma postala najbolj gledana sobotna televizijska vsebina.

V Sloveniji je zavladala prava nogometna mrzlica, kar se odraža v visoki gledanosti tekem Lige prvakov in domačega prvenstva, kjer poteka nadvse zanimiv in izenačen boj med Mariborom in Olimpijo.

Sobotni derbi v Stožicah je spremljalo rekordnih 14.500 navijačev, pestro pa je bilo tudi pred televizijskimi sprejemniki, kjer si je srečanje ogledalo kar 10,8 odstotkov gledalcev primarne ciljne skupine od 18 do 54 let.

V domačih naslonjačih je v derbiju slovenske lige uživalo 47 odstotkov moških in 34 odstotkov žensk, ki so takrat v živo gledali televizijo.

Slovenski gledalci pa so z zanimanjem spremljali tudi zaplet polfinalnih tekem Lige prvakov med Real Madridom in Manchester Cityjem ter Bayern Münchnom in Atlético Madridom

Po podatkih agencije AGB Nielsen Media Research si je polfinalni tekmi ogledala skoraj polovica moških (48%), starih od 18 do 54 let, ki so v tistem času gledali televizijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.