Šport > Nogomet
54 ogledov

Ne le izplačilo, zanikajo tudi ponudbo

NK Celje Blaž Vrhovec NK Celje/Vid Ponikvar
Nogometni klub Celje se je odzval na obtožbe, da je pred tekmo 23. kroga Prve Lige TS prejel sporno ponudbo s strani ljubljanske Olimpije.

Slovenski prvoligaš Celje, trenutno peta ekipa domačega prvenstva, je odločno poudaril, da za zmago v 23. krogu Prve Lige TS proti slovenskemu državnemu prvaku ni dobil nobene finančne nagrade s strani Olimpije.

Celjani so se na govorice o domnevnih nečednih poslih odzvali z uradno izjavo, s katero ne zanikajo le izplačilo omenjenih nagrad, temveč tudi domnevno ponudbo, do katere naj bi prišlo pred tekmo z Mariborom.

Predsednik Celja dr. Stevan Đorđević je v pogovoru za Dnevnik.si dejal, da so mu na uho res prišle informacije o ponudbi Olimpije, čeprav pred tekmo niso imeli stika z ljubljanskim klubom.

Kdo, če ne Ljubljančani, je potem posredoval informacije o sporni ponudbi, niso zapisali.

Uradni odziv Celja objavljamo v celoti:

Nogometaši Celja se bodo danes ob 16. uri na Areni Petrol pomerili z Olimpijo, nemoteno pripravo na tekmo pa so žal zmotila namigovanja, da naj bi bilo naše moštvo s strani današnjih tekmecev nagrajeno po zmagi proti Mariboru v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije.

V nogometnem klubu Celje te trditve odločno zanikamo, saj nismo s strani ljubljanskega kluba prejeli nikakršne nagrade po naši zmagi v Mariboru. Prav tako nismo bili pred omenjeno tekmo v kontaktu z nikomer iz vodstva Olimpije, tako da na tem mestu jasno še enkrat poudarjamo, da so vsa namigovanja na to temo popolnoma neresnična. Tri točke, ki smo jih 27. februarja osvojili v Ljudskem vrstu, so bile in vedno bodo edina stimulacija, h kateri stremimo. Dokaz, da nas zanima le športen boj, je tudi naše zadnje srečanje z Olimpijo, ki je bilo na sporedu le dva tedna po obračunu z Mariborom. Z izjemno borbeno predstavo so se naši nogometaši v Stožicah Ljubljančanom odlično zoperstavili in tedaj vknjižili pomembno točko, Olimpiji pa s tem onemogočili, da bi ob morebitni zmagi tedaj ohranila točkovno prednost pred Mariborom.

“Odločno poudarjam, da nismo prejeli nikakršne nagrade, niti je ne bi sprejeli, saj to nikakor ni v skladu s športnim duhom, ki ga pri našem vsakodnevnem udejstvovanju vseskozi upoštevamo. Tovrstna nagrajevanja so po našem mnenju moralno zelo vprašljiva, nas pa zanima le šport in dogajanje na zelenicah. Drži, da smo zasledili govorice, da naj bi nas Olimpija ob morebitni zmagi proti Mariboru nagradila, dejstvo pa je, da z ljubljanskim klubom pred omenjeno tekmo nismo imeli nikakršnega kontakta. Z Olimpijo in z Mariborom smo v zelo dobrih odnosih, po tisti tekmi smo se o teh govoricah pogovarjali s tudi predstavniki obeh klubov, tako da sta bili obe strani seznanjeni z nastalo situacijo. Ker nas ob 16. uri čaka izredno pomembna tekma, se želimo sedaj osredotočiti le današnje dogajanje na zelenici Arene Petrol. Prepričan sem, da bodo fantje danes dali svoj maksimum, navsezadnje tudi mi potrebujemo točke v boju za obstanek v prvoligaški konkurenci,” je poudaril predsednik nogometnega kluba Celje dr. Stevan Đorđević.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.