Alves: "Proti Bayerju nas čaka težko delo"

Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometni navdušenci so že z nestrpnostjo pričakovali 14. februar in nadaljevanje Lige prvakov. Barcelona gostuje pri Bayerju, ki je dobil vse tri domače tekme. Lyon pa pričakuje največje presenečenje prvega dela LP – ciprski Apoel.
Oglej si celoten članek

"Igrali bomo proti tekmecu, ki je na domačem igrišču zelo močan. Čaka nas težko delo. Gre za klub, ki se je v tem tekmovanju že izkazal in ve, kako mora igrati na takšnih tekmah," je pred današnjo prvo tekmo osmine finala Lige prvakov previden branilec Barcelone Dani Alves. Bayer je v tej sezoni dobil vse tri domače tekme, v Leverkusnu pa sta padla tudi Valencia in Chelsea.

Spoštovanje prisotno, a ...

Tokrat bodo Nemci zaigrali proti ekipi, ki v povprečju doseže štiri zadetke v gosteh. "Vsi nas imajo za popolne avtsajderje. To je povsem normalno, če igraš proti Barceloni. Moramo jih spoštovati, a ne preveč. Vsak nogometaš se želi pomeriti z najboljšimi na svetu, motivacije nam vsekakor ne bo manjkalo. Če te je za takšen dvoboj treba motivirati, ti mora nekaj manjkati v glavi," boj za vsako žogo napoveduje Manuel Friedrich. Pri gostiteljih bo sicer zaradi poškodbe manjkal Michael Ballack.

Barcelona je na zadnjih sedmih gostovanjih v Nemčiji štirikrat zmagala in trikrat remizirala, zadnji poraz pa je doživela prav v Leverkusnu, ko je Bayer zmagal z 2:1, pozneje pa šele v finalu klonil proti Real Madridu. V naslednji sezoni so Katalonci v gosteh zmagali z 2:1, doma pa z 2:0.

Presenečenje v Lyonu

V senci dvoboja v Leverkusnu bo Lyon gostil največje presenečenje prvega dela Lige prvakov – ciprski Apoel. Francozi so se že devetič zapored uvrstili v izločilne boje najprestižnejšega nogometnega tekmovanja, Apoel pa je prvo ciprsko moštvo, ki bo zaigralo med šestnajsterico najboljših v Evropi. Obe tekmi se bosta začeli ob 20.45.

Liga prvakov, osmina finala, prvi tekmi:

Ob 20.45:

Lyon – APOEL Nikozija
Bayer Leverkusen – Barcelona

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.