Šport > Nogomet
9 ogledov

Alves: "Proti Bayerju nas čaka težko delo"

Dani Alves EPA
Nogometni navdušenci so že z nestrpnostjo pričakovali 14. februar in nadaljevanje Lige prvakov. Barcelona gostuje pri Bayerju, ki je dobil vse tri domače tekme. Lyon pa pričakuje največje presenečenje prvega dela LP – ciprski Apoel.

"Igrali bomo proti tekmecu, ki je na domačem igrišču zelo močan. Čaka nas težko delo. Gre za klub, ki se je v tem tekmovanju že izkazal in ve, kako mora igrati na takšnih tekmah," je pred današnjo prvo tekmo osmine finala Lige prvakov previden branilec Barcelone Dani Alves. Bayer je v tej sezoni dobil vse tri domače tekme, v Leverkusnu pa sta padla tudi Valencia in Chelsea.

Spoštovanje prisotno, a ...

Tokrat bodo Nemci zaigrali proti ekipi, ki v povprečju doseže štiri zadetke v gosteh. "Vsi nas imajo za popolne avtsajderje. To je povsem normalno, če igraš proti Barceloni. Moramo jih spoštovati, a ne preveč. Vsak nogometaš se želi pomeriti z najboljšimi na svetu, motivacije nam vsekakor ne bo manjkalo. Če te je za takšen dvoboj treba motivirati, ti mora nekaj manjkati v glavi," boj za vsako žogo napoveduje Manuel Friedrich. Pri gostiteljih bo sicer zaradi poškodbe manjkal Michael Ballack.

Barcelona je na zadnjih sedmih gostovanjih v Nemčiji štirikrat zmagala in trikrat remizirala, zadnji poraz pa je doživela prav v Leverkusnu, ko je Bayer zmagal z 2:1, pozneje pa šele v finalu klonil proti Real Madridu. V naslednji sezoni so Katalonci v gosteh zmagali z 2:1, doma pa z 2:0.

Presenečenje v Lyonu

V senci dvoboja v Leverkusnu bo Lyon gostil največje presenečenje prvega dela Lige prvakov – ciprski Apoel. Francozi so se že devetič zapored uvrstili v izločilne boje najprestižnejšega nogometnega tekmovanja, Apoel pa je prvo ciprsko moštvo, ki bo zaigralo med šestnajsterico najboljših v Evropi. Obe tekmi se bosta začeli ob 20.45.

Liga prvakov, osmina finala, prvi tekmi:

Ob 20.45:

Lyon – APOEL Nikozija
Bayer Leverkusen – Barcelona

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.