Američan tik pred pridobitvijo slovenskega državljanstva

Foto: Igokea/Nenad Vuruna Jordan Morgan
Pomagal bo v kvalifikacijah.
Oglej si celoten članek

Vlada Republike Slovenije je na današnji redni seji dala soglasje za izredno naturalizacijo ameriškega košarkarja Jordana Morgana. Da so seznanjeni s soglasjem, so potrdili tudi pri Košarkarski zvezi Slovenije.

Tako so stekli tudi postopki za Morganovo pridobitev slovenskega državljanstva, ki bi mu omogočilo igranje za slovensko reprezentanco v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2021. Te se sicer začnejo že 20. februarja, ko bo Slovenija igrala proti Madžarski. V skupini F sta sicer še Avstrija in Ukrajina. Na EP se bodo prebile prve tri reprezentance.

Želja Košarkarske zveze Slovenije je, da v boju za EP pomaga tudi 203 centimetre visoki in 28-letni Jordan. Ta na klubski sceni trenutno igra za turško Pinar Karsiyako, sicer pa se je slovenskim košarkarskim navdušencem dodobra predstavil v sezoni 2017/18, ko je bil član ljubljanske Olimpije.

Foto: Aleš Fevžer/ABA Jordan Morgan Petrol Olimpija Zadar

Za njim je kar pestra klubska kariera, začel jo je pri Virtusu iz Rima, zatem pa je igral tudi za Hermine de Nantes Atlantique, Paris-Levallois, Canton Charge, Kymis in Banvit.

Selektor Zdaj trije naturalizirani: Omić mora razčistiti pri sebi

Trenutno je šesti skakalec turške lige s skoraj osmimi skoki na tekmo, prav v tem elementu pa naj bi izdatno pripomogel slovenski vrsti. Sicer pa dosega tudi dobrih 13 točk na tekmo.

Morgan bo tako očitno "nasledil" Anthonyja Randolpha, ki je tudi postal slovenski državljan z izredno naturalizacijo in reprezentanci na zadnjem EP pomagal do evropskega naslova.

Postopek izredne naturalizacije sicer velja za najhitrejši način za pridobitev slovenskega državljanstva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.