Američan zaradi koronavirusa zapušča Slovenijo

Foto: Koper Primorska/Žiga Mikeli Sterling Dupree Gibbs
Prvak Koper Primorska je sporazumno prekinil sodelovanje s 26-letnim ameriškim organizatorjem igre, Sterlingom Dupreejem Gibbsom.
Oglej si celoten članek

 Za prekinitev pogodbe je zaprosil ameriški košarkar, ki je zaradi pandemije koronavirusne bolezni covid-19 odpotoval domov v ZDA. Sterling Dupree Gibbs se je Koprčanom pridružil sredi letošnje sezone in s klubom v dveh mesecih osvojil slovenski košarkarski pokal. V tem obdobju je na parketu državnega prvenstva prebil povprečno 18,3 minute in dosegel 11,5 točke, 2,8 skoka in 2,2 podaje.

Dupree Gibbs se je vrnil v Združene države Amerike, ker želi v domačem okolju pričakati konec trenutnih razmer s koronavirusom. Pogodba je prekinjena, vendar obstaja možnost, da se bo ameriški košarkar, če bo tako želel, v Koper vrnil po zajezitvi epidemije.

"Želja Sterlinga je bila, da ob trenutnih razmerah zapusti državo in se vrne v Združene države Amerike. V klubu mu nismo želeli stati na poti in zato smo ustregli njegovi želji. Ob prekinitvi pogodbe smo sklenili, da ima možnost za vrnitev v klub, v kolikor se bo trenutno stanje umirilo in bomo v državi uspešno zajezili širjenje covid-19," je sporočil vodja ekipe Goran Jagodnik.

"V Kopru sem se počutil odlično, saj smo imeli s Primorsko zelo uspešno sezono. Zaradi izbruha koronavirusa in ženine nosečnosti so mi v klubu dovolili oditi domov. Zahvaljujem se Primorski za profesionalizem. Užival sem v igranju za Primorsko in klubu želim le najboljše v nadaljevanju zgodbe. Upam, da se v kratkem ponovno vidimo. Hvala za vse," pa je pred odhodom čez lužo dejal Dupree Gibbs.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.