Šport > Košarka
117 ogledov

Američan zaradi koronavirusa zapušča Slovenijo

Sterling Dupree Gibbs Koper Primorska/Žiga Mikeli
Prvak Koper Primorska je sporazumno prekinil sodelovanje s 26-letnim ameriškim organizatorjem igre, Sterlingom Dupreejem Gibbsom.

 Za prekinitev pogodbe je zaprosil ameriški košarkar, ki je zaradi pandemije koronavirusne bolezni covid-19 odpotoval domov v ZDA. Sterling Dupree Gibbs se je Koprčanom pridružil sredi letošnje sezone in s klubom v dveh mesecih osvojil slovenski košarkarski pokal. V tem obdobju je na parketu državnega prvenstva prebil povprečno 18,3 minute in dosegel 11,5 točke, 2,8 skoka in 2,2 podaje.

Dupree Gibbs se je vrnil v Združene države Amerike, ker želi v domačem okolju pričakati konec trenutnih razmer s koronavirusom. Pogodba je prekinjena, vendar obstaja možnost, da se bo ameriški košarkar, če bo tako želel, v Koper vrnil po zajezitvi epidemije.

"Želja Sterlinga je bila, da ob trenutnih razmerah zapusti državo in se vrne v Združene države Amerike. V klubu mu nismo želeli stati na poti in zato smo ustregli njegovi želji. Ob prekinitvi pogodbe smo sklenili, da ima možnost za vrnitev v klub, v kolikor se bo trenutno stanje umirilo in bomo v državi uspešno zajezili širjenje covid-19," je sporočil vodja ekipe Goran Jagodnik.

"V Kopru sem se počutil odlično, saj smo imeli s Primorsko zelo uspešno sezono. Zaradi izbruha koronavirusa in ženine nosečnosti so mi v klubu dovolili oditi domov. Zahvaljujem se Primorski za profesionalizem. Užival sem v igranju za Primorsko in klubu želim le najboljše v nadaljevanju zgodbe. Upam, da se v kratkem ponovno vidimo. Hvala za vse," pa je pred odhodom čez lužo dejal Dupree Gibbs.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.