Američana pri Olimpiji zamenjal Slovenec

Foto: Profimedia Domen Bratož
Slovenski organizator igre je zamenjal ameriškega.
Oglej si celoten članek

V košarkarskem klubu Cedevita Olimpija so hitro našli zamenjavo za ameriškega organizatorja igre Ryana Boatrighta, na katerega ne računajo več. Klub je danes sporočil, da bo do konca sezone zeleno-oranžni dres nosil slovenski košarkar Domen Bratož, ki je nazadnje igral za Krko.

Zadnjo sezono je 26-letni organizator igre končal predčasno zaradi poškodbe kolena. Košarkarsko pot je Bratož začel pri Krki, pozneje pa igral še za Slovan, Tajfun, estonski Avis Raplo in spet za Krko. V sezoni 2018/19 je Bratož igral na 21 tekmah slovenskega državnega prvenstva v povprečju dosegal po 7,2 točke, 2,8 podaje in 2,0 skoka na tekmo. V ligi Aba je nastopil na 20 tekmah (7,0 točke, 2,9 skoka in 2,7 podaje).

"Zelo vesel sem, da sem se pridružil Cedeviti Olimpiji. Skupaj z ostalimi igralci bomo napravili vse, da sezono zaključimo na najboljši možen način. Vsi vemo, kakšne cilje imamo, glavna želja pa je zagotovo ta, da se vsi državni naslovi vrnejo v Ljubljano. Vse navijače vabim, da se nam v čim večjem številu pridružijo na tekmah državnega prvenstva in pokalnega tekmovanja ter da skupaj pridemo do novih uspehov in zmag," je dejal novi igralec ljubljanske ekipe.

Ni se izkazal Olimpija odslovila ameriškega organizatorja igre

Gre tudi za precej pričakovano potezo, saj so pri Olimpiji pred vstopom v državno prvenstvo morali misliti tudi na kvoto slovenskih košarkarjev, ki morajo igrati v tem tekmovanju, imeli pa so preveč tujcev in premalo slovenskih igralcev. Zaradi tega naj bi se v klub s posoje v Španiji v februarju vrnil Martin Krampelj.

"Na položaju organizatorja igre smo se okrepili z Domnom Bratožem, ki nam bo v veliko pomoč v slovenskem državnem prvenstvu in pokalnem tekmovanju. Slednji je dokazan igralec na slovenskih košarkarskih parketih, ima pa tudi izkušnje z igranjem v Ligi ABA, zato bo Domen zagotovo v veliko pomoč celotni ekipi. Na začetku sezone je Bratož še saniral poškodbo kolena iz minule sezone, zato bo zagotovo potreben čas, da pride v pravi tekmovalni ritem, ker pa gre za zelo delovnega in marljivega košarkarja, verjamem, da mu bo to uspelo v najkrajšem možnem času, obenem pa se bo, kot igralec, ki najprej poskrbi za svoje soigralce in šele nato nase, zelo dobro ujel s svojimi novimi soigralci," pa je povedal športni direktor Sani Bečirović.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.