Američani brez Duranta na SP

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Združene države Amerike bodo na letošnjem košarkarskem SP v Španiji, to bo od 30. avgusta do 14. septembra, nastopile brez zvezdnika Kevina Duranta, ki je v četrtek odpovedal sodelovanje v reprezentanci, poročajo agencije.
Oglej si celoten članek

"Moram stopiti korak nazaj in si vzeti malo odmora, da se fizično in psihično pripravim za novo sezono v ligi NBA," je dejal Kevin Durant, 25-letni košarkar ekipe Oklahoma City Thunder, ki je bil v lanski sezoni izbran za najkoristnejšega igralca v ligi.

V Turčiji MVP

Durant je še v prejšnjem tednu treniral z ekipo ZDA, ta v Španiji brani naslov, v Las Vegasu. Američani pa ga bodo še kako pogrešali, saj je bil leta 2010 na prvenstvu v Turčiji, ko so ZDA slavile prvič po letu 1994, najboljši igralec ameriške ekipe, izbran pa je bil tudi za MVP prvenstva. Leta 2012 je bil Durant tudi del olimpijske ekipe ZDA, ki je v Londonu osvojila zlato medaljo.

Ameriški selektor Mike Krzyzewski ima letos kar težave s sestavo ekipe. Ob Durantu so nastop v reprezentanci odpovedali tudi Russell Westbrook, Blake Griffin in Kevin Love, na treningu pa se je grdo poškodoval tudi Paul George in ga prav tako ne na Pirenejskem polotoku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.