Šport
51 ogledov

Američani brez Duranta na SP

Američan Kevin Durant je pokazal, zakaj je bil v rednem delu lanske sezone lige Reuters
Združene države Amerike bodo na letošnjem košarkarskem SP v Španiji, to bo od 30. avgusta do 14. septembra, nastopile brez zvezdnika Kevina Duranta, ki je v četrtek odpovedal sodelovanje v reprezentanci, poročajo agencije.

"Moram stopiti korak nazaj in si vzeti malo odmora, da se fizično in psihično pripravim za novo sezono v ligi NBA," je dejal Kevin Durant, 25-letni košarkar ekipe Oklahoma City Thunder, ki je bil v lanski sezoni izbran za najkoristnejšega igralca v ligi.

V Turčiji MVP

Durant je še v prejšnjem tednu treniral z ekipo ZDA, ta v Španiji brani naslov, v Las Vegasu. Američani pa ga bodo še kako pogrešali, saj je bil leta 2010 na prvenstvu v Turčiji, ko so ZDA slavile prvič po letu 1994, najboljši igralec ameriške ekipe, izbran pa je bil tudi za MVP prvenstva. Leta 2012 je bil Durant tudi del olimpijske ekipe ZDA, ki je v Londonu osvojila zlato medaljo.

Ameriški selektor Mike Krzyzewski ima letos kar težave s sestavo ekipe. Ob Durantu so nastop v reprezentanci odpovedali tudi Russell Westbrook, Blake Griffin in Kevin Love, na treningu pa se je grdo poškodoval tudi Paul George in ga prav tako ne na Pirenejskem polotoku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.