Američani našli krivca za poraze Dallasa, v središču pozornosti Dončić

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Telički so vpisali drugi zaporedni poraz, analitiki pa iščejo razloge za slabše predstave.
Oglej si celoten članek

Po vzpodbudnem začetku sezone so Dallas Mavericks na zadnjih štirih tekmah doživeli tri poraze in so po enajstih obračunih pri izkupičku 6-5.

Zadnji poraz so Teksačani doživeli na gostovanju pri New York Knicks (106:103), čeprav je Luka Dončić znova dosegel trojnega dvojčka.

Izjava Luka Dončić šokiral: "To mi ne pomeni ničesar..."

Pri analizi tekem Dallasa so statistiki prišli do zanimivega zaključka. Za poraze so posredno okrivili trenerja Ricka Carlisla oziroma njegovo prakso menjav.

Dončić, kot gonilna sila moštva, namreč zelo malo igra v odločilnih četrtih četrtinah. V njih na parketu preživi le 6,8 minute ali malce več kot polovico igralnega časa. Prav Dončićev izostanek iz igre naj bi bil glavni razlog za tesne poraze Dallasa.

Video Dončić z najbolj norim košem sezone ter asistenco večera

Kot vsi igralci tudi Dončić potrebuje počitek med tekmami, a mnogi se sprašujejo, če bi lahko v sklepnih trenutkih vendarle odigral kakšno minuto več. Ljubljančan je po omenjeni statistiki namreč šele na 162. mestu v ligi NBA.

Številni zvezdniki, ki imajo tako kot Dončić pomembno vlogo v svoji ekipi, namreč v zadnji četrtini nastopajo dlje. Kawhi Leonard tako igra deset minut, Giannis Antetokounmpo in James Harden več kot devet minut, z Dončićem prek nabora povezani Trae Young pa 8,9 minute.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.