Američani ne morejo verjeti

Foto: Profimedia Jan Muršak
Slovenska zmaga nad ZDA še kako odmeva.
Oglej si celoten članek

Slovenija je v svojem sedmem medsebojnem dvoboju z Združenimi državami Amerike prišla do prve zmage. Po zaostanku z 0:2 po prvih dveh tretjinah, so Slovenci blesteli v zadnjih 20 minutah igre, na 2:2 pa so izenačili dobro minuto in pol pred koncem rednega dela. Nato so potrebovali le še 38 sekund za zmago. Izenačujoči in odločilni zadetek sta delo kapetana Jana Muršaka.

Takšni so odmevi čez lužo:

"ZDA so izgubile proti Sloveniji, državi, ki je velika kot New Jersey," je bil eden prvih zapisov na twitterju. Nekdo se je spomnil tudi komisarja lige NHL. "Želiš si, da bi bil hokej v ZDA bolj popularen, nato pa na olimpijske igre ne spustiš najboljših igralcev. ZDA izgubijo s Slovenijo. Čestitke, Garry Bettman."

Seveda ni šlo brez prve dame ZDA. Nekateri pa tega ne bodo dojeli, še zlasti v zvezni državi Tennessee. 

"Eksplodiralo" pa je tudi v slovenski tvitosferi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 17:50 15. Februar 2018.

    Ta zmaga je za mene vredna kot da je osojena Zlata medalja , kajti o njej raspravlja 320 miljonov Američanov …

  • 17:47 15. Februar 2018.

    Zdaj bodo vsaj znal ločiti Slovenijo od Slovaške . Slovenija je tista od katere ste izgubili !!! Sama sreča , …

  • 17:44 15. Februar 2018.

    Dajte Žurnal nekaj naslovov v USA , da se mal smejemo njihovem joku !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.